Primer pla del polític de Podemos Alberto Garzón
POLÍTICA

Alberto Garzón, un altre que renuncia al 23-J

El líder d'Esquerra Unida no anirà a les llistes de Sumar de Yolanda Díaz

Alberto Garzón també tira la tovallola de cara a les eleccions generals del pròxim 23 de juliol. El líder d'Izquierda Unida ha decidit fer un pas enrere i renunciar a ocupar un lloc a les llistes Sumar que encapçalará Yolanda Díaz. Així ho explica la Cadena SER, que també afirma que Garzón encara no té previst posar punt final a la seva carrera política.

D'aquesta manera, continuen els moviments de cara a les eleccions generals. La convocatòria electoral de Pedro Sánchez ha agafat a molts per sorpresa i ara toca moure's ràpidament. Sobretot als diferents partits que se situen a l'esquerra del PSOE: Sumar, Podem, IU i les diferents confluències autonòmiques han d'arribar a un acord en un temps rècord. I tot això, en un context caiguda lliure després dels mals resultats dels aconseguits en les passades eleccions del 28 de maig.

L'actual ministre de Consum ha pres la decisió de no ocupar cap càrrec a les llistes de Sumar que liderarà Yolanda Díaz. L'actual vicepresidenta està negociant amb Podem i altres partits com Compromís i Más Madrid per anar junts a la convocatòria electoral del 23-J. I ara, amb aquesta jugada, Garzón facilita una mica les coses a Díaz.

L'acostament d'Alberto Garzón a Yolanda Díaz ha debilitat la seva relació amb Podem, el seu principal aliat fins fa poc. No hem d'oblidar que la formació morada es troba en una tensa batalla amb Sumar per elaborar una llista conjunta de cara a les properes eleccions.

En qualsevol cas, el líder d'IU fa costat clarament a la vicepresidenta, a qui, a més, ha posat a disposició la implantació territorial del seu partit.

Malgrat aquesta decisió, no Alberto Garzón finalitzarà aquí la seva carrera política. Segons la SER, l'actual conseller de Consum continuarà al capdavant d'Izquierda Unida i té previst implicar-se en el projecte de Sumar de cara a aquestes properes eleccions generals que se celebraran el 23 de juliol.