Muntatge de la Princesa Leonor amb Irene Montero i Ione Belarra enfadades
POLÍTICA

Podem, contra Leonor: 'Treballarem perquè no sigui Reina'

Les ministres de Podem denuncien un “rentat de cara feminista” de la monarquia

La ministra de Drets Socials en funcions, Ione Belarra, s'ha pronunciat després de l'absència dels diputats de Podem a la jura de la Constitució de la princesa Leonor.

En un missatge que ha difós a les seves xarxes socials, la ministra assegura que des del seu partit es declaren obertament republicans. A més, Belarra ha assegurat que aquest acte busca perpetuar la monarquia, cosa que no està d'acord.

“Treballarem perquè això no passi mai”, afirmava la ministra, fent referència a l'arribada al tron de la Princesa d'Astúries.

“Avui era important enviar un missatge molt contundent: al Govern d'Espanya hi ha una força política republicana”, declarava.

La líder de la formació morada assegura que amb Leonor s'està “fent una rentada de cara feminista” a la monarquia. Per Belarra, el fet que una dona arribi a ostentar el més alt comandament del país, no és més que un exemple de “pinkwashing”.

Irene Montero dona suport a Ione Belarra i piula en contra de la monarquia.

Igual que la seva companya de partit, la ministra d'Igualtat en funcions, Irene Montero, tampoc no ha acudit avui al Congrés dels Diputats. Totes dues rebutgen la monarquia per ser “un càrrec hereditari”.

Montero, des del seu compte de X, abans Twitter, ha manifestat que “En democràcia és la ciutadania qui ha de triar totes les institucions que ens representen”.

A més, la secretària de l'Estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez Pam, també s'hi ha sumat a aquestes crítiques. “El fet feminista és la democràcia, poder triar quin model de prefectura de l'Estat necessita el nostre país: una República”, declarava a les seves xarxes socials.

Cal recordar que Podem forma part del grup parlamentari de Sumar. Tot i les crítiques de les ministres de la formació morada, la líder de Sumar, Yolanda Díaz, sí que ha anat a la jura de la Constitució de la princesa Leonor.

➡️ Política

Més notícies: