Primer pla de Ione Belarra de Podem amb un micròfon a la mà en un míting
POLÍTICA

Ione Belarra, 'una de les polítiques més valorades al món àrab'

Així ho considera el picapedrer de la informació Fonsi Loaiza a propòsit d'unes informacions d'Aljazeera

Convé presumir ara que Aljazeera celebri internacionalment unes declaracions teves sobre la conveniència de portar Netanyahu davant la Cort Penal Internacional?

Segons el –així es defineix ell mateix- picapedrer de la informació i antic periodista esportiu Fonsi Loaiza, sí. Les declaracions en qüestió són, és clar, de Ione Belarra.

Tot un 'referent' al 'món àrab'

A Twitter, en concret aquest dia 15, Loaiza es feia ressò d'un apunt d'Aljazeerachannel escrit en àrab. Ho feia, en concret, per recordar-nos a tots que, mentre aquí és assenyalada “pels mitjans de comunicació”, Ione Belarra “està sent aplaudida” en altres llocs. On? Doncs, segons sembla, “al món àrab” gràcies a “la seva valentia donant suport a Palestina”. L'“aplaudiment” se l'ha guanyat Belarra a la cadena qatariana d''informació'.

Ha estat just després de recomanar que es porti el Primer Ministre d'Israel “davant la cort penal internacional” per suposats “crims de guerra” que estarien perpetrant-se ara mateix. Sobre Hamàs i les seves incursions terroristes al territori israelià, no hi ha més preguntes, senyoria.

Reaccions

Les reaccions des de l'Ambaixada d'Israel no van trigar gaire a arribar. Ho van fer, exactament, aquest mateix dilluns dia 16. Va ser mitjançant un comunicat de premsa difós també a Twitter.

Israel condemnava, sense citar-les explícitament, les declaracions de Ione Belarra. Recordava, a més, que el 7 d'octubre, Hamàs va acabar amb la vida de 1.300 homes, dones i nens en un “bàrbar atac” i que, a data d'avui, uns “150 civils, inclosos nens, dones i ancians” romanen” captius dels terroristes de Hamàs”.

A Israel, i així ho assenyalen al comunicat, no entenen com, mentre tot això succeeix, “certs elements dins del govern espanyol han optat per alinear-se amb aquest terrorisme tipus ISIS”. Per això, l'Ambaixada “exigeix” a Sánchez que “condemni i denunciï inequívocament aquestes vergonyoses declaracions”.

Yolanda Díaz, mentrestant, ha exigit al PSOE un reconeixement “unilateral i urgent de l'Estat Palestí”. Si no, diu, els seus 31 diputats no donaran suport a Sánchez en la investidura. Arribarà fins al final?

➡️ Política

Més notícies: