Pla mig curt d'Àngel Rodríguez Pam, que es toca els cabells, i Irene Montero, mirant totes dues a l'horitzó
POLÍTICA

Mofa a les xarxes per l'última ocurrència d'Ángela Rodríguez Pam i Irene Montero

Les 'cures': el nou negoci que tenen al cap

És igual: Ni Rosa Luxemburg, ni Simone de Beauvoir ni, per descomptat, Lidia Falcón. De fet, ni tan sols Paul B. Preciado, el més respectable dels teòrics nacionals del nou feminisme. Els veritables fars de l'alliberament de les dones -i del dels grans, del dels menors i del dels parapentistes, si cal- són Irene Montero, Lilith Verstrynge i la inefable Ángela Rodríguez 'Pam'.

L'última ocurrència de la tercera d'aquestes tres ments preclares ha generat molt debat a Twitter. Sobretot, perquè sembla que, més que -com diu ella- parlar d'un nou dret, parla d'un nou negoci. Sí, això podria ser el que 'Pam' anomena “cures”.

A què es refereix?

Amb el terme “cures” l'encara Secretària d'Estat identifica el nou hype de “l'esquerra transformadora”. Europa, diu, “necessita noves lleis de cures, organismes públics que no només regulin sinó que també proveeixin aquests serveis”. Per descomptat, també calen, diu Ángela Rodríguez, “agències, instituts i Ministeris de Cures i per a la Transició Feminista amb un pressupost sòlid”. Menys maca, almenys a la xarxa d'Elon Musk, li han dit gairebé de tot.

Crisi 'econòmica i ètica'

Segons sembla, a Europa –i a Occident- vivim una “crisi econòmica i ètica” molt greu. Tan greu, de fet, que només se soluciona amb noves estructures de poder que, evidentment, haurà de gestionar l'esquerra “transformadora”. La Llei de Dependència no serveix? Els ministeris d'Afers Socials tampoc?

Doncs no i, sembla, no serveixen perquè, segons 'Pam' no són a les mans adequades. Això d'assaltar el cel, sembla, s'ajorna. I és que, un cop assaltats ja els governs i les institucions, del que es tracta és de no deixar de tenir sou públic i trepitjar moqueta.

Primer, van patrimonialitzar el feminisme i, després, van intentar convertir-lo en una altra cosa. Ara tenen nous plans: pretenen ser, aquí és res, qui et digui com has de cuidar els teus pares, fills i avis.

A algú li sona un organisme que es deia Auxilio Social i un concepte anomenat Beneficència? Esperem que aquests futurs Ministeris de Cures estiguin una mica menys polititzats i ideologitzats que aquelles entitats d'obscur record.

➡️ Política

Més notícies: