Imatge d'una dona amb burkini en una piscina subjectada a un matalàs inflable
POLÍTICA

Vox demana la prohibició dels burkinis a les piscines municipals

El grup municipal de Santa Coloma va al·legar motius d'higiene i va alertar de conflictes a les piscines

Recorden la polèmica dels burquinis? L'estiu passat, el govern feminista d'ERC va aprovar una normativa per permetre que la gent vagi a les piscines públiques amb el vestit de bany que vulgui, inclòs el burquini. Aquest vestit de bany que cobreix tot el cos és considerat per molts com una forma d'opressió contra les dones pròpia de la comunitat islàmica.

Doncs bé, el grup municipal de Vox a Santa Coloma de Gramenet (Barcelona) ha demanat “ser més restrictius” a l'hora de permetre el burquini a les piscines.

Al ple municipal, el regidor Aitor Navarro va dir que “igual que jo no puc entrar amb un texà i una samarreta, no veig coherent que es permeti l'entrada amb un burquini”. Va subratllar que es tracta d'una qüestió d'higiene, ja que és antihigiènic que algú es fiqui en una piscina amb un burkini. A més, ha recordat que el reglament de piscines indica que "no es pot entrar amb roba de bany folgada".

Segons el grup municipal de Vox, "coincidint amb l´arribada de l´estiu i la calor, amb les piscines municipals obertes, cada vegada és més freqüent veure dones amb burquinis".

Alerten que “l'augment de dones amb burquinis a les piscines de Can Zam, Torribera i el Raval han provocat algun conflicte entre veïns i persones que consideren que aquest tema s'hauria de regular”. Expliquen també que el govern municipal liderat per l'alcaldessa socialista Núria Parlón es va negar a contestar la petició de Vox.

La polèmica al voltant del burkini

Els defensors de la llibertat de portar el burquini recorden que aquest banyador va ser inventat perquè moltes dones que abans ho tenien prohibit poguessin banyar-se a llocs públics. És a dir, converteixen una peça de roba misògina, extensió del burca, en un element alliberador de la dona a l'islam.

El govern d'ERC a Catalunya, en l'afany per estendre llibertats i combatre la discriminació, no només va aprovar l'ús del burquini a les piscines públiques sinó que també el va equiparar amb el top less.

Muntatge amb les cares de Najat Driouech, Tània Verge i Pere Aragonès, amb una foto d'una dona banyant-se a burquini de fons

Com és lògic, això ha generat una reacció de molts catalans i catalanes que no estan disposats a acceptar aquesta reculada en els drets de les dones. Recorden que Catalunya va ser pionera en l'alliberament sexual fa dècades, i lamenten que ara sigui pionera a la instal·lació a occident de formes de submissió de la dona. Això ja ha generat alguns incidents, amb banyistes que increpen les dones que porten aquesta premsa de roba.

➡️ Política

Més notícies: