Muntatge amb les cares de Najat Driouech, Tània Verge i Pere Aragonès, amb una foto d'una dona banyant-se a burquini de fons
POLÍTICA

El 'Govern feminista', a favor del burquini

L'executiu català defensa aquesta peça de roba al·legant que no es pot discriminar ningú

Aquest dimarts, el Govern donava llum verda a poder anar a 'topless' a les piscines públiques de Catalunya . Però la mesura també implicava l'autorització per poder portar burquini en aquests equipaments. Així ho va reconèixer la portaveu Patrícia Plaja, responent les preguntes d'E-Notícies.

“A les piscines municipals, tothom pot portar el vestit de bany que vulgui”, afirmava Plaja a la roda de premsa posterior al Consell Executiu del Govern. D'aquesta manera, es mostrava a favor que es pogués emportar aquest tipus de vestimenta. Una aprovació sorprenent, tenint en compte que aquest Govern ha volgut abanderar la lluita feminista des del primer dia de la seva formació, ara ja fa dos anys.

El Govern autoriza el 'topless' y los burkinis a todas las piscinas

Quan va presentar l'executiu l'any 2021, el mateix Pere Aragonès va explicar que la legislatura es basaria en impulsar 5 transformacions: una era la feminista. Per això, es va crear la Conselleria de Feminismes, que es va atorgar a Tània Verge. Des dels seus inicis, aquesta cartera ha estat envoltada de polèmiques. Una campanya de Nadal a Twitter (el Calendari d'Advent feminista) que va costar 18.000 euros o la defensa del llenguatge transinclusiu (el famós “totis”) en són només dos exemples.

Més enllà de les polèmiques, el cas és que sempre s'ha dit que importen més els fets que les paraules. I moltes vegades, els fets de la Conselleria de Feminismes han contradit les seves paraules.

Una mostra és que el partit del "Govern feminista", ERC, va votar fa uns mesos a favor de la 'Llei només sí que és sí' d'Irene Montero. Una llei que va permetre la rebaixa de condemnes a més de 1.000 agressors sexuals. Fins i tot alguns d'ells, beneficiant-se de la sortida a la presó malgrat els informes que asseguraven que no estaven rehabilitats.

Llum verda al burquini

Ara, el Govern autodenominat feminista aposta per aprovar el burquini a les piscines municipals. Una peça que ja de per si genera polèmica. D'una banda, on hi ha l'executiu català, hi ha qui defensa que el burquini és un banyador com qualsevol altre. Fins i tot el cataloguen com a “empoderant” i que estar en contra seu és “islamofòbia”.

D'altra banda, moltes feministes el titllen de profundament masclista i misogin, ja que moltes vegades, qui ho porta ho fa per imposició religiosa i no per elecció pròpia.

Primer pla de Tània Verge

No deixa de ser curiós que el Govern defensi el burquini afirmant que “tothom pot portar el vestit de bany que vulgui”. I això, sense preguntar-se si les dones que porten burquini ho fan realment perquè volen.

Igual que en el cas del burquini, hi ha la qüestió del vel. Una peça de roba obligatòria per a les dones a diversos països musulmans, però que aquí hi ha qui també ho defineix com a “empoderant”. De fet, des del mateix Govern es promociona aquesta vestimenta. Fins i tot una diputada d'ERC, Najat Driouech, el llueix i ha arribat a afirmar que està en contra de prohibir el burca.

En qualsevol cas, els exemples de la 'Llei només sí que és sí' i dels burquinis deixen en evidència el Govern i Esquerra. I és que, malgrat les seves bones paraules i intencions, en els darrers temps han pres diverses decisions que han aixecat ferotges crítiques, fins i tot des del mateix moviment feminista.

➡️ Política

Més notícies: