Un grup de persones es reuneixen a Solingen, Alemanya, aquest matí.
POLÍTICA

TV3 la torna a liar amb els darrers atemptats d'Estat Islàmic: 'Penós'

La televisió pública catalana parla de por davant de l'auge de l'extrema dreta i no de la por del gihadisme

TV3 fa temps que és al punt de mira de molts catalans pel seu biaix ideològic i manca d'objectivitat en el tractament informatiu. Recentment havia causat indignació per temes com la situació a Veneçuela o l'onada d'apunyalaments a Catalunya.

Ara ha tornat a passar amb l'apunyalament massiu a Solingen, Alemanya, per part d'un llop solitari de l'Estat Islàmic.

Policies armats patrullant un carrer il·luminat per llums d'emergència.

La televisió pública catalana ha informat que un sol·licitant d'asil sirià de 26 anys és l'autor de l'apunyalament que ha causat tres morts i vuit ferits a Alemanya. Però també s'han mostrat molt preocupats per les conseqüències polítiques que pot tenir aquest darrer atemptat de l'Estat Islàmic, en particular per l'auge de l'extrema dreta al país teutó.

“Solingen respira més tranquil·la després de la detenció del presumpte autor dels atemptats. La por ara és com utilitzarà l'extrema dreta la tragèdia de divendres, en un moment d'auge per a partits com Alternativa per a Alemanya”. Així informava TV3 del que va passar a Alemanya aquest diumenge.

Això ha causat una onada d'indignació a les xarxes, on assenyalen com a “penós” i “indecent” el tractament informatiu de TV3 i la seva obsessió amb l'extrema dreta. “Home, potser el temor dels alemanys és que surtin més fanàtics islamistes amb ganivets, ¿oi?”, apunta Ramon Sargatal a X.

Farts de TV3 i el seu 'periodisme woke'

Lamenten que "segons TV3 es podria interpretar que Estat Islàmic no representa cap perill ni amenaça", i quan en realitat "no hi ha més extrema dreta que l'islamisme radical".

"O sigui, l'autor reconeix orgullós ser membre d'una organització totalitària i extremista i el temor és que l'extrema dreta en pugui treure profit", escriu una altra catalana indignada. Assenyalen també que “TV3 ja ha creuat totes les línies vermelles que li quedaven per creuar”. Tilden els serveis informatius de TV3 de “periodisme woke”, “secta” i “pamflet”, i afirmen que qui alimenta l'extrema dreta són els que neguen el problema amb l'islamisme radical i la immigració.

Silvia Orriols es cola a la polèmica

La casualitat ha volgut que els atemptats islamistes d'Alemanya i de França coincideixin amb la confirmació de la multa de la Generalitat a Silvia Orriols. La líder d'Aliança Catalana haurà de pagar 10.001 euros per dir que l'islam és incompatible amb els valors occidentals.

“Mentre em multeu a mi per expressar opinions, ells fan atemptats amb total impunitat”, ha tuitejat Silvia Orriols. Al que algú ha respost irònicament: “Quin atemptat? Si hi hagués algun acte terrorista amb tres assassinats i vuit ferits greus atribuïts per Estat Islàmic ho haurien posat a TV3 com a Última Hora en vermell”.

Cal recordar que, segons va revelar E-Notícies , la televisió pública catalana aplica criteris ideològics a la selecció de personal exigint, per exemple, que es parli d'Aliança Catalana com a ultradreta.

L'alerta gihadista és real

Les policies alemanya i francesa investiguen ara la possible connexió entre els llops solitaris i l'Estat Islàmic, però els experts adverteixen: si hi ha una campanya gihadista a occident, hi haurà més atemptats pròximament. La tensió al Pròxim Orient ha revifat la gihad global, amb crides de líders islàmics a combatre els infidels a tot el món. Especialment a Occident ia Europa, on, des de fa temps, s'estan instal·lant cèl·lules islamistes per reactivar la guerra santa.

Als països europeus el problema de la immigració il·legal massiva complica encara més el problema del terrorisme. Els darrers atemptats gihadistes a sòl europeu han estat perpetrats per sol·licitants d'asil. Això ha portat alguns països a endurir les seves condicions per sol·licitar asil i ha escalfat el debat sobre el repte migratori al vell continent.

➡️ Política

Més notícies: