Pla mitjà de Rosa Romà en asseguda a la tribuna de la comissió de control de la Corpo al Parlament de Catalunya, tocant-se la barbeta
POLÍTICA

L'exclusiva d'E-Notícies sobre la contractació de personal a TV3 arriba al Parlament

La diputada de Ciutadans, Anna Grau, obliga a la presidenta de la 'Corpo', Rosa Romà, a posicionar-se respecte al polèmic procés de selecció de nous redactors per criteris ideològics

Fa uns dies, publicàvem a E-Notícies la polèmica selecció de personal que du a terme TV3 per contractar nous redactors per al seu departament d'informatius. Segons van denunciar a aquest diari diversos treballadors de la televisió pública catalana, en aquest procés es valorava de manera decisiva el perfil ideològic dels aspirants.

En una prova clau per ser seleccionats, els examinadors demanaven als candidats elaborar una notícia en què es puntuava positivament si insistien, per exemple, en la pressió policial sobre els manters a Barcelona, que Sílvia Orriols és una política d'extrema dreta o en la presumpta agressió sexual de Luis Rubiales a Jenni Hermoso. Avui, aquesta informació publicada a E-Notícies ha arribat al Parlament de Catalunya.

La cambra catalana celebrava aquest divendres la comissió de control als mitjans de comunicació públics catalans. En ella, els representants polítics del Parlament han pogut plantejar diverses qüestions a Rosa Romà, presidenta de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (el que es coneix com a 'Corpo'); a Sigfrid Gras, director de TV3; i a Jordi Borda, director de Catalunya Ràdio.

Ha estat Anna Grau, diputada de Ciutadans al Parlament, qui ha demanat a Rosa Romà una valoració de la informació destapada per aquest diari. "Hem llegit a E-Notícies que en proves d'accés a TV3 hi ha una mena de control ideològic, que d'alguna manera no s'avalua només la professionalitat o capacitat professional dels periodistes, sinó la seva determinada adhesió a un marc ideològic. A vostè li preocupen aquestes informacions?”, ha plantejat la representant del partit taronja.

La máxima representante de TV3, obligada a posicionarse sobre la exclusiva de E-Notícies [CAT]

Com no podia ser d'una altra manera, Rosa Romà ha optat per negar la major. "Valorar el que diuen altres mitjans no em correspon. En qualsevol cas, sí que puc dir que els nostres professionals passen processos de selecció rigorosos, en els quals no hi ha un biaix ideològic", justificava la presidenta de la 'Corpo'. D'aquesta manera, encara que el més estrany hauria estat admetre que es contracten redactors pel seu perfil ideològic, Romà ha optat per negar la denúncia que diversos professionals de TV3 que van passar aquest procés van fer E-Notícies.

És la primera vegada que algú de la 'Corpo' es pronuncia sobre aquesta polèmica qüestió. I és que, al seu moment, ningú de TV3 va voler parlar amb E-Notícies quan ens vam posar en contacte amb ells perquè ens donessin la seva versió respecte a la denúncia que van fer diversos dels afectats per aquest polèmic procés de selecció.

➡️ Política

Més notícies: