Pla detall dels Mossos d'Esquadra
POLÍTICA

Indignació després d'un macrooperatiu policial de Mossos a Barcelona: 'Això és terrible'

Els usuaris en xarxes socials assisteixen amb impotència a un altre exemple de multireincidència a Catalunya

Quan es tracta de la multireincidència delictiva a Barcelona, hi abunda la incredulitat i la indignació.

Com se sap, Catalunya té un problema amb el fenomen de la reincidència. Una suma de factors, començant pel redactat de la llei, han fet que es visquin situacions inversemblants. Segons les dades de l'Ajuntament de Barcelona, el 2023, per exemple, hi havia 526 persones que acumulaven 6.000 delictes.

A partir d'aquí, el degoteig de situacions incomprensibles ha estat constant. Des de persones que acumulen centenars de delictes a títol individual fins a robatoris a minusvàlids. L'últim exemple té a veure amb una cosa que, d'un temps ençà, també ha passat a formar part de la ciutat: els patinets.

Foto d'un patinet elèctric en primer pla a una estació de tren

Impotència entre els usuaris

Segons han informat els Mossos d'Esquadra a través d'un missatge publicat a les xarxes socials, ahir a la nit es va dur a terme un dispositiu a la zona de Sants-Montjuïc contra el robatori violent de patinets. El que ha indignat els usuaris ha estat una de les dades oferides per les autoritats policials.

En total, expliquen els Mossos, s'han identificat 112 persones que acumulaven ni més ni menys que 473 antecedents. Això dona una mitjana de més de quatre delictes per persona:

La reacció dels usuaris ha estat la que és habitual. Tot i que ja ningú se sorprèn, són molts els que no es cansen d'assenyalar que això no pot ser innocu per a la societat.

“Quina vergonya de dades. Que no hi hagi ningú al Govern que li faci vergonya és una desgràcia”, “Llàstima que un jutge els deixarà lliures en poques hores”, “Millor no feu aquesta informació... perquè feu pena”, deien els usuaris amb impotència.

Pel que fa a les solucions polítiques, el PSC s'ha compromès a lluitar contra aquest problema des de l'Ajuntament i la Generalitat. Així mateix, i a nivell estatal, fa uns mesos es va aprovar al Congrés dels Diputats una proposta del PP per endurir el codi penal contra la multireincidència.

➡️ Política

Més notícies: