Una mestra està dreta davant d'una classe de nens asseguts als seus escriptoris mentre un aixeca la mà i un cercle ressalta un text borrós a la cantonada superior esquerra.
POLÍTICA

Indignació amb el sindicat USTEC per promoure Palestina a escoles i instituts

El sindicat no ha permès les respostes a les xarxes socials per ocultar les crítiques que rebien

El sindicat majoritari de professors, la Unió Sindical dels Treballadors d'Ensenyament de Catalunya (USTEC), s'enreda en polèmiques de la guerra de Gaza. Segons han denunciat alguns usuaris per xarxes socials, USTEC ha promogut a escoles i instituts el “Dimarts amb Palestina”.

És una activitat de recollida de fons mitjançant la venda de samarretes amb missatges en suport de Palestina. Segons mostra la mateixa publicació d'USTEC, els delegats i delegades sindicals insten els centres a fer una “comanda” de samarretes:

Aquesta publicació ha aconseguit força visibilitat, amb gairebé 17.000 visualitzacions, però destaca el fet que els comentaris estan bloquejats. Això no ha passat desapercebut entre alguns usuaris a les xarxes socials.

Tal com denuncia la usuària “Aïda”, sembla que el sindicat no ha pensat en l'assetjament que poden patir els nens jueus. "Hi ha llocs més oportuns per manifestar-se, i les escoles no ho són", denuncia Aïda, que també demana al Departament d'Educació que prengui mesures:

Altres usuaris han remarcat que el sindicat fa propaganda alhora que no permet els comentaris. Però la usuària Aïda ha mostrat les captures d'aquests comentaris, la majoria crítics amb el sindicat. Eren molts els que deien que l'educació catalana no està per donar lliçons, sinó per millorar els pèssims resultats de l'informe PISA:

Dos usuaris a Twitter discuteixen sobre les necessitats urgents del sistema educatiu i critiquen la venda de samarretes per part d?un sindicat.

Un altre lobby educatiu

USTEC és un dels molts actors que formen part de l'ecosistema educatiu català, ara en descrèdit pels mals resultats. La darrera vegada que va ser notícia no va ser per motius educatius, sinó polítics. Fa més d'un any, el sindicat aconseguia que l'expresident Aragonès cessés Josep González-Cambray com a conseller d'Educació.

Com molts recordaran, l'exconseller Cambray va ser una figura força polèmica i que va estar a la diana dels sindicats i altres lobbys educatius. La seva successora va ser Anna Simó, que tampoc es va destacar per endur-se bé amb els sindicats.

En qualsevol cas, aquesta classe d'entitats, amb la Fundació Bofill al capdavant, cada cop estan més desacreditades a Catalunya. A més a més que els alumnes catalans van un i fins i tot dos cursos per darrere dels alumnes d'altres regions, el model pedagògic fa aigües. Això explica que veus com la de David Rabadà (col·laborador d'aquesta casa) o Damià Bardera tinguin cada cop més recorregut, que demanen acabar amb els excessos de la pedagogia educativa.

➡️ Política

Més notícies: