Una persona amb jaqueta rosa parlant davant d'un micròfon en un entorn formal.
POLÍTICA

Sílvia Orriols demana al Govern suspendre les ajudes a Palestina

El govern anterior va destinar 1,6 milions d'euros dels pressupostos a la UNRWA

Salvador Illa s'ha sotmès aquest matí a la primera sessió de control al Parlament com a president de la Generalitat. La diputada d'Aliança Catalana, Sílvia Orriols, ha demanat la suspensió de les ajudes a l'Agència de les Nacions Unides per als Refugiats de Palestina (UNRWA). L'anterior govern d'ERC, amb Pere Aragonès al capdavant, va destinar 2 milions d'euros dels pressupostos a aquesta organització .

Un home amb ulleres i vestit fosc està assegut en un banc de fusta amb tapisseria vermella.

Sílvia Orriols ha fet referència a l'aprovació per part de l'anterior govern d'una aportació de 1,6 milions d'euros a la UNRWA. "Els partits d´esquerra d´aquesta cambra s´escandalitzen per la pobresa infantil que colpeja Catalunya, però després regalen els nostres diners a un organisme investigat pels seus vincles amb el terrorisme islàmic", ha retret Orriols. Ha preguntat “quants menús escolars es podrien pagar amb aquests diners”, i ha acusat aquests partits de “comèdia”.

La líder d'Aliança Catalana ha recordat que UNRWA promou "la demonització dels jueus i de l'Estat d'Israel", i defensen "la via armada com a única solució al conflicte". Cosa que segons ha dit “contradiu el missatge de pau i solidaritat que hauria de defensar l'ONU, i els valors democràtics i de respecte als drets humans que reivindica la Generalitat”.

Orriols ataca la UNRWA

Orriols ha preguntat a Salvador Illa si "contribuir amb diners públics a l'adoctrinament de nens en la violència i l'odi no ens converteix en còmplice de la barbàrie". La diputada ha demanat suspendre aquestes ajudes, atacant directament la UNRWA i els seus vincles amb el terrorisme.

Ha citat diverses investigacions dels serveis d'intel·ligència israelians, segons els quals gairebé un 10% dels treballadors d'aquesta agència de l'ONU tenien relació amb el grup terrorista Hamàs. Aquests treballadors, vinculat també a l'atac del 7 d'octubre del 2023, han estat acomiadats o apartats. "Qui ens demostra que no hi ha més? Com sabem que els nostres diners no serveixen per finançar qui segresta, viola, tortura i assassina civils israelians?", ha preguntat Orriols.

Finalment ha recordat que el contribuent més generós d'aquesta organització, els Estats Units, ha suspès els pagaments per les sospites que planen sobre la UNRWA. Ha preguntat a Salvador Illa quan esperen suspendre les aportacions de Catalunya.

Resposta de Salvador Illa

Salvador Illa ha respost que “no suspenem res” i ha dit que “la majoria dels catalans se senten orgullosos de la solidaritat de la Generalitat amb les víctimes del conflicte bèl·lic”. Tot seguit ha mostrat el seu suport a les Nacions Unides i al seu secretari general Antonio Guterres, declarat persona non grata per Israel. Illa ha condemnat l'atac de Hamàs del 7 d'octubre, així com els actes que no respecten el dret humanitari com els d'Israel.

➡️ Política

Més notícies: