Dona pensativa en primer pla amb policies desenfocats al fons.
POLÍTICA

Indignació amb ERC després de l'enèsim intent de maquillar la inseguretat a Catalunya

Els republicans sempre introdueixen algun matís quan es tracta del problema de la inseguretat

L'establishment processista fa tot el possible per no agafar per les banyes el debat de la inseguretat. Per contra, tant les elits polítiques com socials i mediàtiques s'emparen en usos parcials dels sondejos o en enquestes que provoquen la indignació (i l'humor) de molts ciutadans.

Es tracta, en definitiva, del que es coneix com a “realitat del carrer” davant del discurs que emana des del poder polític.

En tota aquesta situació, els partits més perjudicats han estat de moment els progressistes. Això es va poder comprovar a les últimes eleccions autonòmiques: ERC, Comuns i CUP es van enfonsar. Això, però, no sembla que sigui un obstacle perquè els tres partits es mantinguin ferms en les seves postures.

Jéssica Albiach, per exemple, va dir fa poc que no hi havia cap problema d'inseguretat i que calia “acollir” més immigració. Per part seva, ERC també s'apunta al matís constant quan es tracta del problema de la inseguretat.

“No faci el ridícul, si us plau”

El millor termòmetre és el Baròmetre municipal que fa l'Ajuntament de Barcelona.

El baròmetre del darrer desembre ja va assenyalar que la inseguretat era la principal preocupació dels barcelonins. Ara, el baròmetre del juliol ho ha tornat a dir: amb el 27,2%, la inseguretat repeteix com a principal preocupació dels barcelonins.

La líder d'ERC a Barcelona, Elisenda Alamany, ha comentat aquests resultats a les xarxes socials. Alamany ha assenyalat que la inversió en seguretat del Departament d'Interior no té precedents, però que tot i així “caldrà continuar treballant”.

Davant d'aquest missatge, el dubte que tenen els usuaris és en què continuarà treballant exactament ERC. La publicació d'Alamany s'ha omplert de comentaris que li retreuen amb molta contundència que ERC vol fer veure que han fet alguna cosa durant tots aquests anys.

Com els Comuns, els republicans volen fer veure que no han estat al poder ni han tingut cap influència.

“Cal perseguir la multireincidència, però vosaltres vau votar en contra d'endurir el codi penal, així que probablement el teu tuit sobra”, “Si no solucionen el tema de la multireincidència, cada cas que es produeixi són vots per a l'extrema dreta”, “No faci el ridícul, si us plau”, li deien els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: