Sílvia Orriols le canta las cuarenta a Josep Rull en la tribuna del Parlament POLÍTICA

VÍDEO | Sílvia Orriols canta les quaranta a Josep Rull a la tribuna del Parlament

La líder d'Aliança Catalana insisteix en la seva 'legitimitat' per expressar les opinions i idees dels seus votants

Calia esperar que Sílvia Orriols donés moments virals al Parlament de Catalunya.

Donada la contundència del seu discurs i la novetat de la seva figura, les seves intervencions des del faristol prometien moments de tensió parlamentària. A més, el seu partit, Aliança Catalana, no té simpaties especials ni pel sector processista ni pel sector unionista.

Així mateix, tothom coneix les seves postures obertament crítiques amb la immigració, la inseguretat o la identitat catalana. Es tracta d´unes postures que xoquen de ple amb la postura oficial que s´ha mantingut d´un temps ençà.

Així mateix, la Mesa del Parlament té un recent historial de polèmiques per tallar les intervencions d'alguns diputats. Durant la legislatura passada, per exemple, les polèmiques més sonades van involucrar diputats de Vox.

Ara, tot apunta que les baralles entre la Mesa i els oradors tindran Sílvia Orriols com a protagonista. Ahir ens va deixar un exemple.

“Règims totalitaris”

A la sessió d'ahir del Parlament es discutien matèries d'infraestructures, un tema essencial atesa la carència que es va observar quan hi va haver la sequera.

En el seu torn d'intervenció, Orriols va dir que el partit entenia l'augment de costos d'aquesta situació, però no la dilació i els retards per ampliar infraestructures com les depuradores. Tot seguit, arriba la intervenció polèmica.

Orriols retreu al conseller Mascort que el Govern posi traves en l'ús de l'aigua als ciutadans mentre “omplen les piscines de les presons perquè els lladres, violadors i assassins es puguin refrescar”.

Aquestes paraules provoquen la incomoditat de diversos diputats fins que el president Rull decideix intervenir i demana a Orriols que tingui més cura del to i les formes de la seva intervenció. És aleshores quan la líder d'Aliança Catalana li respon i comença l'enganxada entre tots dos.

Orriols insisteix que la sobirania popular li ha donat “legitimitat” per manifestar unes opinions, “que són tan legítimes com les seves”. Sense negar-ho, Rull li insisteix que s'ajusti als termes del reglament. Finalment, Orriols conclou que aquestes situacions són pròpies de “règims totalitaris”.

Més enllà d'aquesta baralla en particular, cal esperar que Orriols deixi altres moments polèmics al Parlament. Començant per la que sembla la imminent sessió d'investidura de Salvador Illa.

➡️ Política

Més notícies: