Una dona amb un micròfon a l'orella i un grup de policies desenfocats al fons.
POLÍTICA

Clam contra els Comuns per la immigració i la inseguretat a Catalunya

Jéssica Albiach ha demanat acollir 'més i millor' i ha negat l'auge de la delinqüència

Continuen cuejant les paraules de Jéssica Albiach sobre immigració i delinqüència a Catalunya, en una entrevista ahir a Ràdio Estel. La líder del grup parlamentari dels Comuns va acusar Junts per Catalunya d'alimentar l'extrema dreta per demanar l'expulsió dels estrangers multireincidents. En aquest sentit, va demanar acollir més i millor a Catalunya i va negar que hi hagi un problema d'inseguretat a Catalunya.

"A Catalunya no hi ha un problema amb la immigració", va dir Jéssica Albiach, "en tot cas hi ha un problema de recursos per acollir més i millor". També va afirmar que "Catalunya no és un país insegur" sinó que el que hi ha són "focus d'inseguretat en moments puntuals i zones concretes".

Les reaccions no s'han fet esperar. Pilar Rahola ha carregat contra la líder dels Comuns per les seves paraules, utilitzant qualificatius com a “irresponsable, demagògica, populista”, i fins i tot “zoquete”.

Altres internautes acusen els Comuns de viure en “una realitat paral·lela” i Albiach de ser “víctima del seu propi personatge”.

Una reflexió apunta que “potser molts d'ells cobren de fundacions i oenagés i per això no paren d'enganyar tothom: els immigrants amb una terra d'oportunitats i nosaltres amb què fugen de la misèria i les guerres”.

Clam contra els Comuns

Hi ha un clam contra els Comuns perquè molts consideren que aquestes declaracions són irresponsables en plena crisi migratòria i d'inseguretat a Catalunya. L'any passat van arribar a Espanya més de 50.000 immigrants il·legals, un increment del 82%, i molts dels menors no acompanyats van ser derivats des de les Canàries a Catalunya.

La mateixa Generalitat ha alertat sobre la saturació de menes al territori català, i molts alcaldes s'han rebel·lat pels problemes de seguretat que està provocant aquesta allau.

D'altra banda, hi ha el problema de la seguretat, que segons Jéssica Albiach són casos aïllats. Catalunya ve d'un juny negre amb un repunt preocupant dels homicidis vinculats molts al crim organitzat. A això cal sumar-hi els robatoris violents, els assentaments, les agressions sexuals i les baralles multitudinàries, delictes tots ells que es multipliquen i augmenten la sensació d'inseguretat dels ciutadans.

La tesi dels Comuns coincideix amb la d'ERC, que també demana acollir més immigrants i que nega sistemàticament el problema de la inseguretat. Tots dos partits negocien ara un govern tripartit amb el PSC.

➡️ Política

Més notícies: