Vídeo del robo a una persona con discapacidad por parte de dos personas POLÍTICA

VÍDEO: Detenen un estranger amb 26 antecents després de robar un discapacitat a BCN

El vídeo del robatori a un home en cadira de rodes provoca la indignació a Catalunya


Consternació a Catalunya per l'atracament a una persona amb cadira de rodes a Cornellà de Llobregat (Barcelona). Les imatges han estat difoses després que els Mossos d'Esquadra aturessin aquest subjecte i el seu company. Es tracta de dos estrangers de 20 i 26 anys, encara que el que ha causat més indignació és que un dels detinguts acumulava 26 antecedents policials per delictes del mateix tipus.

És un cruel reflex del mal que està provocant la multireincidència a Catalunya. Els delinqüents surten al carrer poc després d'haver estat detinguts en espera d'un judici que mai no arriba o que se salda amb una multa. Això està generant un clima favorable a la delinqüència, que està darrere del preocupant repunt de la delinqüència a les ciutats i als barris de Catalunya.

Els Mossos han informat de la detenció d'aquests dos subjectes, el 22 de juliol, i se'ls acusa d'un presumpte delicte de robatori amb violència i intimidació, i un altre de lesions. Les imatges, dures de veure, corresponen a un dia de principis de juliol quan la víctima, de 68 anys, circulava pel carrer amb cadira de rodes. Els delinqüents el van seguir després de creuar-s'hi, i un va tirar de la cadena d'or que portava al coll.

La persona discapacitada es va resistir, però no va poder evitar perdre la cadena ia més va patir lesions a la zona del coll. La policia va poder identificar els agressors gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat, i van procedir a detenir-les.

Indignació a Catalunya

Les imatges han causat una enorme indignació, ja que el robatori es va cometre sobre una persona en condicions evidentment inferiors. No és gens estrany, ja que molts d'aquests delinqüents solen fixar el seu objectiu en dones, ancians o discapacitats, aprofitant la feblesa física per cometre els seus atracaments. A la xarxa social X han demanat “no tenir pietat amb aquells que no tenen humanitat”.

En poques hores s'han acumulat centenars de missatges que denuncien la protecció dels delinqüents i la desprotecció dels ciutadans a Catalunya. Hi ha un clam que demana la deportació massiva d'estrangers delinqüents. També hi ha molts crítics a l'esquerra que fa anys que governa a Catalunya, i la seva política bonista de tolerància que nega el problema de la delinqüència i acusa els altres de racistes i extrema dreta.

Qui s'ha fet ressò dels fets ha estat Ignacio Garriga, líder de Vox a Catalunya, amb un contundent missatge: “Els delinqüents del Marroc, als carrers del Marroc”.

➡️ Política

Més notícies: