Entrevista un home amb ulleres i barba blanca, identificat com a alcalde de Lleida, amb una imatge d'un carrer amb diverses persones caminant.
POLÍTICA

Indignació amb l'alcalde de Lleida per les seves afirmacions a TV3 sobre la seguretat

El triomfalisme de Félix Larrosa (PSC) no coincideix amb el sentir dels veïns

La delinqüència va augmentar un 3,4% a Lleida l'any passat, amb l'increment preocupant d'alguns delictes com els robatoris violents i les agressions sexuals. Això ha anat creant un brou de cultiu entre els veïns, farts de patir la inseguretat i veure com els barris es van degradant.

El mes de maig passat, després d'una cadena de successos violents, l'alcalde del PSC Félix Larrosa va anunciar un dispositiu policial especial al barri de la Mariola.

La Mariola està considerada com un dels barris més perillosos no només de Lleida i de Catalunya, sinó fins i tot de tot Espanya. El barri sempre ha estat subjecte a la criminalitat, però des de fa uns quants anys ha experimentat una degradació encara més pronunciada. A Lleida hi ha una frontera invisible entre la resta de la ciutat i aquest barri perifèric, perquè la majoria dels lleidatans ni tan sols gosen entrar-hi.

L'alcalde del PSC treu pit

L'alcalde ha estat entrevistat aquest matí a Els Matins de TV3 i ha aprofitat per defensar l'eficàcia de l'operatiu especial de seguretat a La Mariola. Ha explicat que el centre operatiu de la Guàrdia Urbana a La Mariola “funciona des de fa un mes, i és la nit i el dia”. Ha destacat el “sentiment unànime” que les coses “han canviat”, cosa que demostra segons ell que “la presència policial ajuda”.

A més, ha recordat que al setembre es començarà a treballar al “pla pel civisme i la convivència”, i que s'abordarà també les reformes urbanístiques al barri de la Mariola. Tot plegat redundarà, ha dit, en més seguretat per a la ciutadania.

Els veïns responen

El triomfalisme de l'alcalde ha aixecat indignació entre els veïns, que han fet sentir la seva opinió a les xarxes socials.

Marc Saborit recomana a TV3 “en lloc de portar el polític a vendre fum veniu a fer un reportatge i coneixereu la veritable Lleida”. Un altre veí està estupefacte amb el que diu l'alcalde: “A la Mariola hi ha gent que trafica com li dóna la gana, i no sap què és el civisme ni els mínims bàsics per viure en comunitat”.

“Vinga va!”, esclata una veïna, “que la ciutat fa fàstic, tot està malament, no se t'acudeixi ni anar amb autobús, necessites sortir dues hores abans per arribar a l'hora”. Lamenta que “tot està malament i ningú no fa res”.

Lleida, cada cop pitjor

La ciutat ha esdevingut paradís de la delinqüència i l'incivisme. Fa uns dies assistim a una baralla multitudinària amb cadires volant, al mateix lloc on setmanes abans havia tingut lloc un altre altercat . La ciutat també va sortir als telenotícies per les imatges virals d'uns ciutadans que van desarmar i van retenir un lladre mentre arribava la policia.

➡️ Política

Més notícies: