Un grup de ciutadans va aconseguir desarmar un delinqüent fins a l'arribada de la policia en un carrer estret, segons va informar La Veu de Lleida.
POLÍTICA

VÍDEO | Catalunya, presa de la delinqüència: Ciutadans cacen i desarmen un lladre

Lleida és una de les zones més copejades per la inseguretat al territori català

En plena crisi de seguretat a Catalunya, arriben imatges molt preocupants des de Lleida. Allà, quatre ciutadans van retenir i desarmar un delinqüent quan intentava robar-li la cadena a un home de 60 anys d'una estrebada. Aquests herois anònims van evitar el robatori, li van treure al lladre el ganivet que duia a sobre, i el van retenir fins que va arribar la policia.

Les imatges van ser captades per un testimoni i han estat difoses per La Veu de Lleida. Segons aquest mitjà, els fets van passar dissabte cap a les deu del matí al carrer Costa de la Magdalena, al centre històric de la ciutat. L'incident va acabar amb la intervenció de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra.

Els fets s'han produït en una ciutat especialment copejada per la inseguretat. Recentment, l'alcalde Félix Larrosa (PSC) va anunciar un dispositiu especial al barri de la Mariola, després de dos apunyalaments en un mateix cap de setmana. La Mariola és considerat un dels barris més conflictius de tot Espanya, però la delinqüència afecta tot el nucli urbà de la capital lleidatana.

Creix la delinqüència a Lleida

Lleida és un dels epicentres de l'auge de la delinqüència a Catalunya. Segons dades recents del Ministeri de l'Interior, el 2023 es van registrar 22.350 delictes a les comarques de Lleida, que suposen 2,5 delictes cada hora i un increment del 3,4% respecte de l'any anterior. Els furts lideren la llista de delictes més comesos, encara que també crida l'atenció l'increment del 36% de les agressions sexuals.

Aquestes dades són esgarrifoses, perquè revelen l'existència de 268 denúncies de delictes contra la llibertat sexual, que suposen 5 casos per setmana. Les violacions han passat de 77 a 105 en un sol any, la meitat a Lleida capital.

També hi ha una mitjana de tres robatoris amb força a domicilis al dia i un robatori amb violència diari. Això són els delictes que generen més inseguretat, i que expliquen la preocupació dels veïns per la situació límit a la ciutat.

Els veïns ho tenen clar

“Aquests quatre valents s'han jugat el físic per res, perquè segur que ja han alliberat aquest energumen perquè vagi una altra vegada pels nostres carrers”. És un dels comentaris d'indignació a les imatges difoses del robatori a Lleida. “Els nostres polítics ens han portat fins aquí i tard o d'hora ho pagaran”, adverteixen.

Un espanyol que va visitar la ciutat adverteix que “Lleida és una olla a pressió” i que li va cridar alguna cosa l'atenció: “De deu persones que em vaig creuar pel carrer, nou eren estrangers”.

Són molts els qui aplaudeixen en els comentaris l'actuació dels ciutadans. "A falta de policia als carrers, hi ha els valents ciutadans que fan el que els correspon a ells. Això sí, els nostres polítics ben resguardats", diu un dels missatges. "Quina gran satisfacció veure fer bones accions persones que l'Estat hauria de protegir i defensar, però en no fer-ho són els ciutadans encarregats d'això", diu un altre.

➡️ Política

Més notícies: