Donald Trump parlant, amb una captura de pantalla borrosa dun missatge en xarxes socials en el fons.
POLÍTICA

Un membre de la CUP i treballador de la Generalitat lamenta que no matessin Trump

Després es justifica dient que era un missatge irònic perquè tot podria estar dissenyat pel mateix Trump

Amb permís de la victòria espanyola a l'eurocopa, l'intent de magnicidi contra Donald Trump és la notícia amb més recorregut mundial.

Com és sabut, aquest cap de setmana l'expresident i candidat una altra vegada a president va sobreviure a un atemptat. Trump estava fent un míting a l'Estat de Pennsilvània quan de sobte va ser aconseguit per una bala en una orella. Per uns mil·límetres, no cal lamentar l'assassinat d'un altre president dels Estats Units

En qualsevol cas, sí que cal lamentar la mort d'una persona assistent entre el públic. També que dues persones hagin resultat greument ferides i el seu pronòstic sigui incert.

Per part seva, l'expresident Trump reprendrà la seva agenda política i la campanya presidencial. Per disgust, això sí, de Francisco Garrobo.

Ironia i teoria de la conspiració

Treballador públic a la Generalitat, proper a la CUP i, segons el seu perfil de X, “lluitador perifèric, antifeixista i LGTBI”, Francisco Garrobo acaba d'adquirir notorietat a les xarxes socials. I ho ha fet per unes desafortunades paraules sobre Donald Trump.

Fent-se ressò de la notícia, Garrobo va publicar un tuit lamentant-se que l'expresident no hagués estat assassinat. “Per què els terroristes tenen sempre tan mala punteria?”, es preguntava Garrobo:

En poc temps, el seu missatge es va omplir de comentaris que li retreien la manca de sensibilitat. Davant això, Garrobo va explicar després en un altre missatge que era una broma irònica. De passada, es va apuntar a la teoria de la conspiració.

“A veure, que sembla que us ho he d'explicar tot. Aquest missatge és una ironia perquè no és la primera vegada d'un atemptat de falsa bandera. Ja se sap fins i tot que és un republicà el que ho ha ferit... casualitat, suposo”, va matisar després.

Li exigeixen respecte

En qualsevol cas, aquesta explicació no ha convençut els usuaris.

Al marge de la teoria de la conspiració, són molts els que han dit a Garrobo que el seu missatge denota una important manca de sensibilitat amb les víctimes del terrorisme. Començant per la persona morta i els dos ferits. O fins i tot pels morts per terrorisme a Catalunya:

“Tu creus que és normal el teu comentari?”, “Ja deien que el nou feixisme aniria d'antifeixisme”, “Val més que esborris aquesta piulada. Tingues respecte per tots els morts en mans de terroristes”, “Demanes respecte pel teu col·lectiu i després fas aquest missatge”, deien els usuaris.

➡️ Política

Més notícies: