Nueva pelea en la terraza de un bar en Lérida POLÍTICA

VÍDEO | Una baralla provoca el caos al mateix lloc que fa uns dies a Catalunya

Ha passat a Lleida, una de les ciutats catalanes més castigades per la inseguretat

No fa ni un mes que va sortir a la llum el vídeo d'una baralla multitudinària a la terrassa d'un bar del centre de Lleida. Els fets s'han tornat a produir al mateix lloc. Desenes de patrulles de Mossos d'Esquadra i Guàrdia Urbana ha hagut d'intervenir en un nou aldarull a la terrassa del bar del carrer Balmes, on diverses persones s'han vist implicades en una forta baralla.

El vídeo ha estat difós per La Veu de Lleida i corre per les xarxes socials, provocant moltes reaccions. Es poden llegir comentaris com “és la Lleida que tenim” i “la immigració ens està rebentant”. També hi ha qui lamenta que “aquesta ciutat està degradada, bruta, violenta, perillosa, perduda, només queda fugir”.

Culpabilitzen directament l'alcalde de la ciutat, el socialista Félix Larrosa, a qui anomenen incompetent. Efectivament, el PSC ha estat assenyalat per la seva gestió de la seguretat a la capital lleidatana, on la delinqüència ha augmentat exponencialment i és una de les zones més castigades per la inseguretat a Catalunya.

Els veïns asseguren estar literalment farts de tenir por de sortir al carrer.

Catalunya està presa per la delinqüència

La repetició dels mateixos successos al mateix lloc, en aquest cas a Lleida, reflecteix el que està passant a Catalunya. La majoria d'aquests aldarulls estan protagonitzats per les mateixes persones, multireincidents que se senten amb impunitat per alterar la convivència dels veïns. Els ciutadans fa temps que es queixen de la degradació a moltes ciutats catalanes.

Lleida, sense anar més lluny, ha esdevingut un dels llocs més afectats per la falta de seguretat. Però baralles multitudinàries com aquesta s'han produït a altres ciutats com Manresa, Olot, Tortosa, Girona, L'Hospitalet, Mataró, Terrassa, Riudellots i Vacarisses.

Es tracta, doncs, d'un problema estructural a Catalunya, que causa una gran sensació d'inseguretat als ciutadans. El Govern de la Generalitat i el Departament d'Interior, assenyalats per la crisi d'inseguretat, neguen el problema i ho atribueixen a casos aïllats. És més, acusen els que denuncien la inseguretat i demanen expulsar els multireincidents d'alimentar l'extrema dreta i el racisme.

➡️ Política

Més notícies: