Dones musulmanes de passeig per Ripoll
POLÍTICA

La immigració ja no és tabú a Catalunya

Sílvia Orriols ha posat al primer pla un tema que semblava intocable a la política catalana

Sílvia Orriols ha aconseguit una cosa que semblava impossible a Catalunya. No parlem d'haver arrasat a les eleccions municipals de Ripoll. Un dels grans èxits de la líder d'Aliança Catalana ha estat haver posat sobre la taula un tema que gairebé intocable a la política catalana: la immigració.

En els darrers anys, el 'procés' s'ha menjat gairebé qualsevol altre debat polític a Catalunya. I especialment el tema de la immigració, una cosa considerada pràcticament tabú. Ni VOX, amb la seva irrupció al Parlament amb 11 diputats, havia aconseguit posar tan clarament el debat sobre la immigració a sobre de la taula.

Sílvia Orriols sí que ho ha pogut fer. Amb el seu partit Aliança Catalana ha destapat quelcom que a Catalunya fa anys que intenta evitar. El seu programa obertament independentista i antiislamista radical va rebre un aclaparador suport per part dels ciutadans de Ripoll i va sumar més del 30% dels vots. Demostrant així que el tema interessa els ciutadans.

Imatge de Pere Aragonès durant una compareixença al Palau de la Generalitat

Ara gairebé que no es parla de cap altra cosa a Catalunya. El president de la Generalitat, Pere Aragonès; la presidenta de Junts per Catalunya, Laura Borràs; i mitjans de comunicació com el diari ARA o TV3 no han tingut cap altra opció parlar del tema. La immigració ja no és tabú a Catalunya.

La majoria d'agents implicats aposten per un cordó sanitari a l'extrema dreta. Només Laura Borràs va optar per criticar aquest posicionament i el seu partit, Junts, va trigar tot just 24 hores a desacreditar-la. En tot cas, el debat ja no només és al carrer, també és a la primera línia política.

Els atemptats del 2017 van obrir una escletxa en aquest sentit. La radicalització de joves per part de l'imant de Ripoll va fer saltar algunes alarmes sobre la implementació i la difusió de l'islamisme radical en algunes mesquites de Catalunya. Però el 'procés' va enterrar aquest debat. Ara, amb la irrupció de Sílvia Orriols, la política catalana no ha tingut cap més remei que abordar el tema de la immigració.

➡️ Política

Més notícies: