Primer pla de Nacho Martín Blanco
POLÍTICA

Premi del PP per a Nacho Martín Blanco

Malestar entre els populars catalans per la decisió de Gènova

Nacho Martí Blanc encapçalarà les llistes del PP a Barcelona per a les eleccions generals del 23 de juliol. Gènova confia així la seva sort a Catalunya al jove polític recentment arribat de Ciutadans. La decisió ha creat malestar al PP català, on consideren “un missatge molt negatiu” posar de número u a “un nouvingut”.

Fa menys d'una setmana que Nacho Martín Blanco, portaveu de Ciutadans al Parlament, va anunciar que deixava el partit taronja. 24 hores després va confirmar el seu fitxatge pel PP. La seva designació com a número u del PP a Barcelona culmina el fulgurant ascens del periodista i politòleg català de tertulià de TV3 al Congrés dels Diputats.

El fulgurant ascens de Martín Blanco al PP

En el seu adéu de Ciutadans, Martín Blanco es va mostrar “pessimista” sobre la viabilitat del futur de la formació. Amb la seva arribada al PP, es va especular sobre la seva imminent incorporació en un lloc destacat a les llistes de Barcelona. La renúncia del president del PP català, Alejandro Fernández, a liderar les llistes, ho ha precipitat tot.

Muntatge fotogràfic amb els Polítics Alberto Nuñez Feijóo i Nacho Martín Blanco, amb la seu del PP de Madrid de fons

Alejandro Fernández ha agraït a la direcció la seva confiança però ha mostrat la seva intenció de continuar liderant el projecte del PP al Parlament de Catalunya. Alberto Núñez Feijóo, que tenia pensat posar Martín Blanco de número dos o de número tres, ha optat finalment per posar-lo de cap de llista. Aquest moviment confirma dues coses: una, la culminació del procés d'absorció de Ciutadans pel PP, i dues, l'inici del relleu del lideratge polític dels populars a Catalunya.

Un altre ex de Cs, cap de llista a Tarragona

Amb un perfil marcadament mediàtic pel seu passat com a tertulià a TV3, Martín Blanco ha ocupat un lloc destacat a l''star system' del Parlament de Catalunya. Els seus dots oratoris i les seves enginyoses intervencions de confrontació amb els diputats separatistes li han fet viral moltes vegades. Ara, el flagell de l'independentisme al Parlament arriba com a reclam electoral en un PP en auge a les enquestes.

Un altre ex de Ciutadans a Catalunya seguirà el mateix camí de Nacho Martín Blanco. Pere Lluís Huguet, que fins al mes de febrer va ser portaveu de la formació taronja a l'ajuntament de Salou, encapçalarà les llistes del PP a Tarragona.