Primer pla de Tània Verge amb cara de sorpresa
POLÍTICA

Feministes catalanes demanen la dimissió de consellera de Feminismes, Tània Verge

El col·lectiu Catalunya Abolicionista (CATAB) acusa la responsable d'Igualtat de tenir un 'posicionament violent i de censura'

A la consellera de Feminismes de la Generalitat no la volen ni les feministes. Tània Verge ha estat durament criticada i fins i tot n'han demanat la dimissió per part de Catalunya Abolicionista. Es tracta d'un col·lectiu feminista català que lluita per l´abolició de la prostitució. Des d'aquesta entitat denuncien el “posicionament violent i de censura” de la cap del Departament d'Igualtat i Feminismes del Govern.

Tot sorgeix arran de l'anunci de l'Ajuntament de Barcelona de proclamar Najat El Hachmi com a pregonera de les festes de la Mercè 2023. Aquesta escriptora magribina s'ha erigit sempre a favor de la lluita feminista. I s'ha mostrat molt crítica amb la imposició del vel islàmic o amb l'aprovació de la Llei Trans.

Malgrat la seva llarga trajectòria com a escriptora d'èxit i com a activista feminista, Najat El Hachi ha rebut en els últims dies una campanya d''acoso y derribo'. I no precisament de la dreta política, no. Col·lectius autodenominats d'esquerres com a Unitat contra el Feixisme i el Racisme o l'Observatori contra l'Homofòbia i partits com ERC, Sumar o la CUP s'han sumat a la campanya de linxament contra El Hachmi.

Primer pla de Najat El Hachmi mirant a càmera i somrient

Com veieu, el seu posicionament antiislamista i antitransgenerista l'ha posat al punt de mira de les principals entitats woke de Catalunya. Els atacs han arribat fins al punt que fins i tot el mateix Govern s'ha sumat a la campanya de desprestigi de la reconeguda escriptora magribina establerta a Catalunya. Va ser precisament la Conselleria de Feminismes la que va demanar públicament a l'Ajuntament de Barcelona que censurés Najat El Hachmi.

L'escriptora feminista ha vist com els últims dies també li han sortit defensors. Primer van ser alguns companys de professió qui van fer un pas endavant per reivindicar la seva figura. Ara, entitats feministes de Catalunya van un pas més enllà i, a banda de defensar-la, demanen fins i tot la dimissió de Tània Verge.

En un comunicat, el col·lectiu Catalunya Abolicionista creu que és “inadmissible que la màxima representant institucional de les dones catalanes contribueixi públicament a l'assetjament de Najat El Hachmi”. Per a aquesta entitat feminista, l'escriptora és “una defensora dels drets de les dones i les nenes, sobretot les més vulnerables”. I el “posicionament violent i de censura de la consellera Tània Verge cap a una altra dona és totalment incompatible amb el càrrec que ocupa”.

Plano medio de Tània Verge en un atril de la Generalitat de Catalunya, cabizbaja y escribiendo

A més, assenyalen que “l'actitud de la consellera de participar públicament de la violència contra una dona activista feminista” és “especialment greu” quan en els darrers dies “dues dones han estat assassinades a Girona i Barcelona”.

Tània Verge, doncs, torna a ficar-se en un embolic. I és que el currículum de polèmiques de la consellera d'Igualtat no para d'augmentar. Primer va criticar Sílvia Orriols per haver defensat el col·lectiu LGTBI. I poc després el seu departament va estar a l'ull de l'huracà per unes polèmiques subvencions a les quals no podien accedir els catalans, ja que només eren per a immigrants.

La llista de declaracions controvertides seguia amb l'afirmació que els estereotips de gènere provocaven més accidents de cotxe. Ara, feministes catalanes demanen la dimissió per sumar-se a la campanya en contra de Najat El Hachmi. Una més per a la consellera més polèmica del Govern de la Generalitat.

➡️ Política

Més notícies: