Primer pla de Tània Verge amb cara de sorpresa
POLÍTICA

Tània Verge menteix: l'ajuda només per a immigrants per repoblar Catalunya existeix

La consellera de Feminismes no té cap problema a l'hora de mentir descaradament sobre el polèmic projecte ‘Oportunitat 500’

Cada cop que parla Tània Verge, puja el preu del pa. La consellera d'Igualtat i Feminismes va empalmant polèmiques com si li agradés col·leccionar-les. Només aquesta setmana, ha autoritzat l'ús dels burquinis i també ha criticat Sílvia Orriols per haver donat suport al col·lectiu LGTBI.

Però la setmana és llarga i Tània Verge encara tenia un altre as guardat a la màniga per sorprendre'ns una vegada més. I és que no ha tingut cap problema a l'hora de mentir descaradament sobre una altra de les recents polèmiques de la seva conselleria: el controvertit projecte 'Oportunitat 500'.

Aquesta iniciativa va generar molt debat la setmana passada. Es tracta d'un ajut destinat a immigrants i refugiats perquè vagin a viure i treballar a pobles catalans de menys de 500 habitants. A canvi, reben un sou de gairebé 20.000 euros bruts durant un any i accés a un habitatge. Les diferents administracions locals, a més, ajudaran els beneficiaris a trobar una nova feina quan finalitzin els 12 mesos del projecte impulsat pel Departament dirigit per Tània Verge.

Plano medio de Tània Verge en un atril de la Generalitat de Catalunya, cabizbaja y escribiendo

La polèmica va sorgir quan un home nascut a Catalunya va demanar aquesta ajuda, que se li va denegar perquè 'Oportunitat 500' està destinada “només a famílies migrades”. Així ho va confirmar l'Associació Micropobles de Catalunya, que gestiona la iniciativa.

Les mentides de Tània Verge

Davant aquesta polèmica, Tània Verge ha decidit que el millor que podia fer és mentir i intentar enganyar a tothom. Aquest dijous a la nit, la consellera de Feminismes va compartir una notícia de Verificat, una empresa que té com a objectiu desmentir notícies falses.

La informació de Verificat no desmenteix que existeixi aquest ajut exclusiu per a immigrants. Al revés, reconeix que “aquest projecte concretament està destinat només a persones migrades i refugiades”. Això sí, simplement especifiquen i afegeixen que “hi ha altres iniciatives per repoblar a les quals poden accedir tothom”.

Tot i que Verificat va confirmar que els catalans estan exclosos d''Oportunitat 500', Tània Verge no va dubtar a mentir al seu compte de Twitter. "Les 'fake news' són una estratègia de desinformació i fractura social de l'extrema dreta.[...]Aquesta plataforma de fact-checking independent desmunta les mentides abocades sobre el programa Oportunitat 500”, afirma.

Tània Verge necessitava un sol tweet per llançar tres mentides. La primera, parlant de “fake news” en referir-se a notícies que simplement exposen la realitat del projecte 'Oportunitat 500'. La segona, en dir que l'article de Verificat “desmunta les mentides abocades sobre el programa”. I és que el mateix article confirma que és veritat que el projecte és només per a immigrants.

I la tercera, quan afirma que Verificat és una “plataforma de fact-checking independent”. Tal com s'especifica a l'apartat de finançament de la plataforma, la Conselleria de Feminismes que dirigeix Tània Verge és un dels seus “finançadors principals”.

➡️ Política

Més notícies: