Primer pla de Tània Verge

Els homes se suïciden pels estereotips, segons la consellera d'Igualtat

Tània Verge també creu que provoquen accidents de cotxe

La consellera d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, Tània Verge, ha participat aquest dimecres a la Tribuna Catalunya del New Economy Forum.  Ho ha fet per explicar la seva experiència en aquesta nova conselleria, creada i dirigida per ERC des del 2021.

La presentadora de l'acte ha estat la diputada d'Esquerra Raquel Sans. Sans ha assegurat que veure "Tània Verge i el seu equip treballar de prop" li ha permès "veure una professional en majúscules i la paraula que millor la defineix és rigor".

Tània Verge ha aprofitat per fer balanç de les seves polítiques d'igualtat i ha explicat que han crescut en recursos econòmics un 153% al pressupost de la Generalitat. I ha detallat diverses propostes com el dret a escollir el mètode d'avortament o serveis de cures a nens per "alliberar hores a les famílies, sobretot a dones".

Tània Verge carrega i la seva teoria sobre els suïcidis masculins

Verge també s'ha apuntat al carro de carregar contra Vox. Ha assenyalat Pedro Sánchez dient que se suma als "discursos de l'extrema dreta". Cal recordar que el president del Govern va catalogar de "feminisme incòmode" Irene Montero, assegurant que molts homes s'havien allunyat d'aquestes tesis de Podem.

La consellera ha volgut alliçonar Sánchez. Segons ella, el president hauria pogut "tenir una conversa amb els seus amics 'incòmodes amb el feminisme'", per explicar perquè, diu Verge, les polítiques feministes "beneficien els homes". I no només això. Ha manifestat: "En la mesura que ens alliberem dels estereotips, potser hi ha menys suïcidis entre els homes perquè tindran més predisposició a poder parlar de què els passa i de no quedar-s'ho, i potser hi ha menys accidents de cotxe".

Per acabar, Tània Verge també ha assegurat que les seves polítiques feministes serveixen per lluitar contra l'abandó escolar, que és "majoritàriament en homes".