El president de Vox, Santiago Abascal, intervé durant l'acte de cloenda de l'Assemblea General del partit, al Recinte Firal d'IFEMA MADRID, el 24 de juny de 2023
POLÍTICA

Les mesures de Vox que ja funcionen allà on governa

El partit de Santiago Abascal treu pit

La resistència de Pedro Sánchez a les passades eleccions del 23-J s'explica entre altres coses per l'estratègia de la por a Vox. L'arribada del partit als ajuntaments i als governs autonòmics va provocar una campanya de la por per part de l'esquerra mediàtica. L'arribada de Vox al poder era comparada amb l'apocalipsi.

Han passat els mesos, i Vox ja està aplicant el seu programa a diversos llocs lluny del panorama catastròfic que alguns pregonaven. El mateix partit ha compartit diverses mesures aprovades en consistoris i autonomies. “Hi ha alternatives a les polítiques que porten misèria, inseguretat i divisió”, diuen a Vox.

1. Tanca l'aixeta als sindicats

En virtut de l'acord de govern entre el PP i el Vox a Castella i Lleó, s'han retallat les subvencions que reben els sindicats UGT i CCOO, i la patronal CEOE. Vox defensa que “l'emergència social i econòmica obliga a reduir partides a sindicats per destinar actuacions socials”.

2. Menys despesa política

També a Castella i Lleó, Vox ha reduït en més d'un 20% els alts càrrecs a les seves estructures de govern. La vicepresidència i tres conselleries de la Junta, a les mans de Vox, han nomenat set alts càrrecs menys que a la legislatura anterior. Compleix així el compromís d'austeritat i eficiència en la despesa pública.

3. Reobertura de centrals nuclears

La Conselleria d'Indústria, Comerç i Ocupació de la Junta de Castella i Lleó ha iniciat la licitació d'un informe per reobrir la central nuclear de Garoña. Vox defensa aquesta mesura per fer front a la crisi energètica. Aposta per explotar els recursos nacionals per no dependre de fonts estrangeres.

4. Impuls d'infraestructures rurals

Vox ha impulsat des de la Conselleria d'Agricultura de Castella i Lleó les obres d'infraestructures rurals en la concentració parcel·lària més gran realitzada fins ara. Això inclou la construcció de la presa de l'Arroyo de las Cuevas. Les obres beneficiaran catorze municipis amb una extensa xarxa de camins agrícoles.

5. Ajuda a les famílies nombroses

Els pressupostos del Govern de Castella i Lleó preveuen un increment del 20% de la rebaixa fiscal autonòmica a les famílies nombroses. La comunitat destina més inversió a les famílies i als sectors productius, i menys a la despesa política. Les conselleries de Vox han reduït un 40% la despesa en publicitat institucional.

6. Rehabilitació del patrimoni nacional

Vox ha declarat Bé d'Interès Cultural la Piràmide dels Italians "amenaçada per la Llei de la Memòria Històrica de Pedro Sánchez". A més s'han iniciat els tràmits de protecció de 150 monuments més a Castella i Lleó. Destaca la cessió d'un espai per al Museu Miguel Delibes a Valladolid.

7. Suport al sector ramader

Responent a les demandes del sector ramader, Vox va presentar una proposta de reforma de la normativa europea sobre la tuberculosi bovina. Demanen sacrificar només els caps de bestiar infectats. A més, proposa una sèrie de millores per protegir els ramaders extensius “que constitueixen una part vital del món rural i ajuden a combatre la despoblació”.

8. Baixa la taxa d'atur

El govern del PP i Vox a Castella i Lleó ha aconseguit reduir l'atur fins a convertir-se en la tercera comunitat amb menys atur (un 8,8%). És més, la regió ha registrat la xifra més baixa d'atur el mes de juny els darrers 15 anys. També va tenir un increment més gran de l'afiliació a la Seguretat Social respecte a la resta d'Espanya.

9. Eliminació d'impostos

PP i Vox van assolir un acord a la Comunitat Valenciana per eliminar els impostos de successions i donacions, i de patrimoni. A proposta de Vox, el govern valencià bonificarà el 99% de limpost de successions i donacions. Es farà quan la transmissió beneficiï fills, cònjuges i pares.

10. Llibertat de llengua

PP i Vox van pactar a les Balears la llibertat dels pares per triar la primera llengua de l'ensenyament a les escoles. A més, el català deixarà de ser una obligació per passar a ser un mèrit a l'administració. A la Comunitat Valenciana, PP i Vox eliminaran l'obligatorietat del 25% de valencià a les escoles de les comarques castellanoparlants.

➡️ Política

Més notícies: