Muntatge amb un pla mitjà curt a l'esquerra de Tània Verge amb cara d'enfadada i un altre pla mitjà de Sílvia Orriols a la dreta somrient i mirant cap a Tània Verge, de fons la bandera de l'arc de Sant Martí penjada de la façana de l'Ajuntament de Ripoll
POLÍTICA

Tània Verge ataca Sílvia Orriols per haver donat suport al col·lectiu LGTBI

Sense esmentar-la directament, l'acusa de ser 'xenòfoba' i d''extrema dreta'

Aquest dimecres s'ha commemorat el Dia de l'Orgull i la jornada va acabar amb una discussió entre la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, i l'alcaldessa de Ripoll, Sílvia Orriols. Tot i que Orriols es va sumar als actes de suport al col·lectiu LGTBI, la representant del Govern va optar per retreure-li les seves accions i atacar-la. I la va acusar de “xenòfoba” i de ser “d'extrema dreta”.

En les últimes setmanes, Sílvia Orriols ha estat titllada de “feixista”, “intolerant” o “ultracatòlica”. I aquest dimecres, va sorprendre a molts amb un gest a favor dels drets de les persones homosexuals. L'Ajuntament de Ripoll es va sumar als actes de commemoració del Dia de l'Orgull penjant la bandera de l'arc de Sant Martí a la façana del consistori. Tot i que molts van aplaudir el gest, també hi va haver qui el va criticar, com va ser el cas de Tània Verge.

Ja a la nit, la consellera d'Igualtat i Feminismes va decidir tancar la jornada amb un retret cap a Sílvia Orriols. No la va esmentar directament, però tothom -fins i tot la mateixa Orriols- va tenir clar que el missatge anava dirigit a l'alcaldessa de Ripoll. “Hi ha partits de dreta extrema aquí o d'arreu del món que despengen la bandera LGTBI. Altres partits d'extrema dreta aquí la pengen al balcó i això no els fa menys extrema dreta: ho aprofiten pels seus discursos xenòfobs”, exposava.

Segons Tània Verge, això és “pinkwashing de manual” o “també se'n diu homonacionalisme”. El problema per a la consellera de Feminismes és que Sílvia Orriols va captar perfectament l'atac i no va dubtar a respondre-li. I els usuaris d'aquesta xarxa socials van tenir clar al costat de qui posicionar-se. Si el missatge de Verge no arriba als 100 'm'agrada', el de l'alcaldessa de Ripoll passa dels 2.200.

“Hi ha partits que normalitzen i incentiven el vel islàmic, el burquini, els sacrificis halal i el salafisme. Islamoesquerranisme de manual. També se'n diu Esquerra Republicana”, responia Sílvia Orriols.

No va ser l'únic missatge que ahir la regidora va dedicar al partit de Tània Verge, ERC. "El que us hauria d'ofendre i preocupar[...]són els burquinis que veureu a Catalunya gràcies al rendicionisme d'Esquerra", escrivia Sílvia Orriols al compte de Twitter. Les paraules d'Orriols tenen l'origen en la notícia que el Govern autoritzava l'ús d'aquesta polèmica peça de bany a les piscines municipals de Catalunya. Una decisió que molts han titllat d'antifeminista .