Primer pla del rostre d'Alberto Nuñez Feijoo
POLÍTICA

Feijóo fa marxa enrere i prepara la seva pròpia 'llei trans'

El candidat del PP també aposta per l'abolició de la prostitució

Alberto Núñez Feijóo segueix en el seu camí per ocupar la Moncloa a partir del pròxim 23 de juliol. El líder del Partit Popular és conscient que les enquestes van a favor seu i no ho vol aprofitar. Mentre l'esquerra està basant la seva campanya en “frenar l'extrema dreta”, Feijóo segueix presentant les propostes que vol implementar si és el proper president del Govern.

Fa uns dies, el candidat popular va anunciar que la seva intenció era suprimir diversos ministeris (actualment n'hi ha 22). Un d'ells és el d'Igualtat . I ara hem conegut més detalls sobre la proposta d'Alberto Núñez Feijóo en aquest sentit, tal com ha publicat El Confidencial.

La idea del líder del PP és integrar el ministeri d'Igualtat com “un departament dins un altre ministeri”. Això sí, en cap cas Feijóo vol descuidar les polítiques d'igualtat. I és que l'objectiu prioritari d'aquesta decisió és, bàsicament, retallar despesa pública.

Més enllà d'eliminar el ministeri d'Igualtat, Alberto Núñez Feijóo apostarà per la derogació de l'actual llei trans . D'aquesta manera, una de les lleis estrella de Podemos i Irene Montero té els dies comptats si el PP acaba ocupant la Moncloa. El líder dels populars buscaria una modificació de l'actual text en què es recuperarien postulats del feminisme clàssic.

Primer pla de la Ministra d'Igualtat de Podem Irene Montero amb cara trista

La idea és eliminar el concepte “autodeterminació de gènere” de la llei actual. En aquest sentit, la llei tornarà a contemplar el requisit de comptar amb informes mèdics que acreditin una disfòria de gènere per poder canviar de sexe. A més a més, la nova legislació també rescataria el consentiment patern en els casos de menors d'edat. Seguint amb els joves, tampoc no es permetria la modificació genital en menors de 16 anys.

El dubte sobre aquesta proposta del PP és com quedarà condicionat a les possibles negociacions amb VOX. Els de Santiago Abascal es postulen com a soci indispensable dels populars i, segons El Confidencial, ja han assegurat que no avalaran aquesta nova llei de Feijóo.

Altres propostes

A més a més del canvi de la llei trans, Alberto Núñez Feijóo també apostarà per l'abolició de la prostitució. És un compromís que va adquirir Pedro Sánchez i que va generar divisió amb el seu soci de govern, Podemos. Davant d'aquesta situació, la proposta va quedar aparcada i ara el PP la vol recuperar. La intenció principal d'aquesta nova llei és la de perseguir el proxenetisme.

Primer pla del líder de Vox Santiago Abascal amb el candidat de Barcelona Gonzalo De Oro-Pulido

Les lleis que no patirien canvis serien, d'una banda, la del 'només sí que és sí'. Aquesta finalment va tirar endavant després de l'acord del PSOE i el PP per modificar el text impulsat per Podemos. D'altra banda, Feijóo tampoc no veu necessari fer grans canvis en la llei de l'avortament, ja que es tracta d'“un debat superat”. En tot cas, només es preveu algun canvi petit en relació amb les afectacions en els menors d'edat.

Això podria molestar un VOX que es mostrarà ferm en algun d'aquests postulats. És evident que tot allò que envolta les polítiques d'igualtat poden esdevenir un cavall de batalla important en unes futures i hipotètiques negociacions entre el PP i el partit d'Abascal.

➡️ Política

Més notícies: