Montatge amb un primer pla d'Alberto Núñez Feijóo somrient amb la imatge de Carles Puigdemont mirant al terra
POLÍTICA

Feijóo recuperarà el delicte de sedició

El líder del PP ha anunciat diverses mesures que aplicarà en els seus primers 100 dies com a president si guanya les eleccions

Alberto Núñez Feijóo ho té clar. Si el Partit Popular guanya les pròximes eleccions, recuperarà el delicte de sedició. Aquest delicte va ser eliminat del codi penal a finals de 2022 després d'un acord entre el PSOE i Esquerra per afavorir els líders independentistes que van ser acusats del delicte. Si el PP ocupa la Moncloa després de la convocatòria del 23 de juliol, la sedició es tornarà a ser perseguida a Espanya.

El líder del Partit Popular va anunciar aquesta mesura en una entrevista en la qual ha exposat el seu full de ruta si aconsegueix guanyar les pròximes eleccions. Segons les seves paraules, la recuperació del delicte de sedició es produirà en els seus primers 100 dies com a president del Gobierno. A més, també preveu recuperar les penes anteriors per malversació.

Alberto Núñez Feijóo també farà altres canvis si guanya les eleccions del 23 de juliol. Una altra de les mesures més importants que impulsarà el líder popular és la reducció del nombre de ministeris que hi ha actualment. En aquest sentit, s'ha compromès a tenir un màxim de 15 ministeris, quan l'actual govern format pel PSOE i Podemos en té 22. Sobren “5 o 6 ministeris a Espanya”, ha dit Feijóo en aquesta entrevista.

Primer pla dels líders del PP Isabel Díaz Ayuso i Alberto Nuñez Feijoo

Reduir significativament la despesa pública o despolititzar organitzacions com la Fiscalia General de l'Estat o l'Institut Nacional d'Estadística són altres de les propostes que ha fet el polític gallec aquest dimarts.

Però les mesures que Alberto Núñez Feijóo ha posat sobre la taula no acaben aquí. Derogar la Llei de Memòria Democràtica i la Llei Trans, revisar la Llei d'Eutanàsia o la Llei d'Educació també formen part del full de ruta del Partit Popular si guanya les eleccions. En l'àmbit econòmic, el PP també vol rebaixar l'IRPF a les rendes inferiors a 40.000 euros en els seus primers 100 dies de mandat. Així doncs, el líder del PP té clares quines mesures aplicar ràpidament en el cas d'ocupar la Moncloa.