Irene Montero mirant al cel durant una intervenció al Congrés dels Diputats
POLÍTICA

El PP, contra un ministeri que parli de 'menstruació'

Feijóo promet derogar la Llei Trans i el Ministeri d'Igualtat si arriba a La Moncloa

L'arribada de la dreta al poder després de les eleccions del 23 de juliol significaria el desmantellament del sanchisme. PP i Vox estan disposats a enderrocar una a una les reformes que des de fa anys impulsen el PSOE, Podem i els seus socis. Ja es comencen a concentrar algunes propostes.

Alberto Núñez Feijóo, candidat del PP a les pròximes generals, ha mostrat la seva intenció d'eliminar la Llei Trans i el Ministeri d'Igualtat.

Borja Sémper, vicesecretari de Cultura i Societat Oberta del PP, ha assegurat que “Espanya no necessita un ministeri que creï problemes, trenqui el moviment feminista, aprovi lleis que redueixin la pena als agressors sexuals, parli de menstruació i pràctiques sexuals”.

'Polítiques reals d'igualtat'

Sémper ha intervingut a El Programa de Ana Rosa de Telecinco per disparar contra el ministeri dirigit per Irene Montero. El popular s'ha mostrat a favor d'abordar “polítiques d'igualtat reals” en lloc de “infantilitzar i caricaturitzar les dones”.

Primer pla del rostre d'Alberto Nuñez Feijoo

Per això ha promès que si el PP governa farà “polítiques d'igualtat sensates, no amb pancartes”. I ha recordat que no és necessari comptar amb un ministeri o una secretaria d'Estat per desenvolupar aquestes polítiques.

La igualtat ha estat precisament un dels pilars principals de l'acció de govern de l'Executiu de Sánchez. Abolir el Ministeri d'Igualtat és, per tant, una declaració d'intencions per part dels populars. De fet, el PP vol anar un pas més enllà i anuncia la seva intenció d'aprimar l'administració.

Menys ministeris

Juntament amb Igualtat, Nuñez Feijóo vol suprimir els ministeris de Consum i Universitats que fins ara estaven en mans de Podem. “Espanya no necessita 22 ministeris”, ha afirmat Sémper, que també ha recordat que moltes d'aquestes competències ja estan en mans de les comunitats autònomes.

Primer pla de Pedro Sánchez en un míting del PSOE amb la mà aixecada

La proposta del PP passa per “reordenar” i “racionalitzar” els ministeris en resposta a les necessitats polítiques i no a la distribució de poder entre socis de coalició.

Irene Montero respon

La ideologia de gènere s'ha convertit en el camp de batalla entre l'esquerra i la dreta. No és d'estranyar llavors que s'hagi convertit en un dels temes estrella de la precampanya. Irene Montero ha respost a les intencions del PP considerant-se “l'avanguarda dels drets arreu del món”.