Primer pla de Mireia Vehí de la CUP
POLÍTICA

Guerra interna a la CUP

Els anticapitalistes, dividits, es barallen públicament després de la decisió de presentar-se a les eleccions

La CUP ha decidit aquest cap de setmana presentar-se a les properes eleccions generals . Els anticapitalistes van prendre aquesta determinació després que el 61% del partit donés llum verda a la proposta. Aquesta decisió, però, ha causat una esquerda important dins l'organització. De fet, la divisió s'ha pogut comprovar amb diversos retrets públics entre alguns militants.

Hi ha un 39% de militants de la CUP que no estan d'acord amb presentar-se a les eleccions generals del 23 de juliol. Creuen que el dur correctiu rebut a les darreres municipals és motiu per reflexionar i reconduir algunes estratègies. I així ho han fet saber en públic, ja que Twitter ha estat l'escenari de diverses discussions acalorades entre partidaris i detractors d'anar al Congrés .

“Tinc la sensació que no hi ha marxa enrere. Fa massa temps que avancem cap a ser assumits pel sistema. No és gaire lluny[...]el dia que em baixaré del carro”, assegura un militant històric de la CUP.

“Us quedareu amb una candidatura de Podem 'indepe' i un moviment fent seguidisme sense cap mena de guia cap a objectius estratègics. Bye bye”, comenta un altre. “Tots estem igual de decebuts”, és un altre dels missatges que des de dissabte es poden llegir a l'entorn de la CUP.

“Diem per segona vegada que farem el Congrés ingovernable, cosa que no es creu ningú vistos els fets”, expressa un altre dels membres de la CUP. Alguns d'aquests missatges han estat resposts per altres militants amb missatges com “quina mandra”.

La CUP va perdre 43.000 vots i 22 regidors a les darreres eleccions municipals a Catalunya. Per culpa de la decisió de Pedro Sánchez d'avançar les generals, els anticapitalistes han hagut de debatre ràpidament si s'han de presentar o no.

Les enquestes auguren que aconseguiran entre 1 i 2 escons, cosa que permetrà a la CUP sumar una bona quantitat de diners per al partit. “Hi ha diversos motius, un també és el finançament”, asseguren des del partit.

➡️ Política

Més notícies: