Puigdemont i Junqueras amb expressió seriosa, un amb barba i l'altre amb ulleres, parlant davant de micròfons.
POLÍTICA

Un exdirigent de Junts acusa Carles Puigdemont (i ERC) 'd'estafar' els indepes

Els darrers esdeveniments reforcen el desengany del votant nacionalista amb el procés: 'deixeu de fer nosa'

El processisme de Junts i ERC potser és al seu moment més baix. Després dels fracassos electorals, tots dos partits protagonitzen ara espectacles i polèmiques internes. Junts per una crisi amb Toni Comín al Consell de la República i ERC per una lluita de poder despietada.

Aquesta situació reforça el desengany previ de molts dels votants. Els nivells d'abstencionisme a les últimes autonòmiques revelen que el votant nacionalista els ha donat l'esquena. Tot i que no només els votants, sinó també columnistes d'opinió, antics membres dels partits i altres figures de la societat civil.

Entre ells hi ha Víctor Terradellas Maré. Antic secretari de Convergència, Terradellas és un destacat nacionalista que ja ha plantejat dures crítiques als líders processistes. Com tants altres independentistes desenganyats, entén que els pactes del processisme amb el PSOE són una “traïció”.

Primer pla de Carles Puigdemont

“Deixeu de molestar”

Ara, i a propòsit dels darrers esdeveniments, Terradellas ha tornat a carregar contra el processisme. En un missatge publicat a xarxes socials ha qualificat Junts i ERC de “mal anomenats partits independentistes”. Al seu parer, el que han de fer és “trencar amb el Govern del PSOE i signar els decrets de la República”:

Aquestes paraules del que fos encarregat de donar recorregut internacional a l'independentisme són significatives. Mostren que les darreres maniobres del processisme per no perdre legitimitat no han funcionat. El votant nacionalista entén que l'oportunitat de l'1-O es va desaprofitar i que el procés només va ser una lluita pel poder.

D'altra banda, Terradellas és molt contundent amb les seves paraules i gairebé acusa els dirigents processistes d'estafadors. “Deixeu d'estafar el personal”, diu, “si no us atreviu, si us plau, marxeu cap a casa i deixeu de fer nosa”.

Sumat a altres factors desestabilitzadors com la immigració, la inseguretat o l'habitatge, aquest clima de desengany deixa un panorama incert per a Catalunya. De moment, ERC es desintegra a l'atmosfera i Puigdemont perd èpica. Així mateix, la investidura d'un nou president i un nou Govern es presenta més incerta que mai.

➡️ Política

Més notícies: