Oriol Junqueras, vestit amb vestit, parlant davant d'un fons groc amb lletres negres.
POLÍTICA

Nervis a la cúpula d'ERC a la seva guerra contra Oriol Junqueras

L'adéu de Sergi Sabrià evidencia la por de la direcció d'Esquerra de perdre la batalla interna del partit

La guerra interna a ERC va pujant de to. Semblava difícil que augmentés la tensió entre el sector liderat per Oriol Junqueras i el liderat per Marta Rovira. Però no. I el pitjor de tot (per a ells) és que no té pinta que l'ambient s'hagi de calmar fins al congrés extraordinari del proper 30 de novembre en què s'escollirà la nova direcció del partit.

Primer va venir el comunicat del sector rovirista contra Junqueras. Després va esclatar la polèmica de la campanya de desprestigi contra Ernest Maragall ideada des de dins de la formació. I el darrer capítol va ser la incendiària roda de premsa d'ahir en què Sergi Sabrià va anunciar la seva dimissió i va carregar amb duresa contra Junqueras.

Sergi Sabrià amb vestit fosc i camisa blanca parlant en un podi groc amb el logotip d'Esquerra Republicana i l'adreça web d'ERC

Les paraules de Sergi Sabrià evidencien diverses coses. Una, que el sector de Marta Rovira creu que és Oriol Junqueras qui està darrere de la informació que es va destapar sobre la campanya contra Ernest Maragall i que ha esquitxat diversos pesos pesants del rovirisme, com és el cas de Sabrià. Si no, no s'entén que una roda de premsa que havia de servir per apagar (part) del foc intern s'acabés convertint en un incendi més gran dins la formació.

Sabrià va acusar, indirectament, Oriol Junqueras d'egoista, de mentider i de no pensar en el partit. A més, ho va fer amb el suport d'una nombrosa representació de la cúpula del partit a la sala, entre ells, el mateix Ernest Maragall. També hi havia Laura Vilagrà o Marta Vilalta, que igual que Sabrià, són molt propers a Marta Rovira. Pere Aragonès, un altre rovirista, no va tardar a donar suport a les seves xarxes socials al seu ja exviceconseller d'Estratègia i Comunicació del Govern en funcions.

És evident que el sector de Marta Rovira va fer pinya al voltant d'un Sergi Sabrià mentre atacava Oriol Junqueras. La guerra entre els dos sectors és més pública que mai i ja són pocs els que intenten dissimular de quin costat estan.

Marta Rovira, secretària general d'ERC, fent un discurs

Una altra de les evidències que ens deixa la roda de premsa de Sergi Sabrià són els nervis precisament del sector rovirista a la batalla interna per apoderar-se del partit a partir del proper novembre. El fet de replegar-se al voltant d'una figura polèmica com Sabrià mentre disparava amb bala contra Junqueras deixa clar que el rovirisme ja va amb tot contra l'expresident de la formació.

I és que, mentre la polèmica dels cartells contra Ernest Maragall està enfonsant (encara més) el partit, Oriol Junqueras segueix amb la campanya per ser reelegit president al novembre. El que fos vicepresident de la Generalitat creu que podrà convèncer les bases perquè el votin al proper congrés. Ja porta diverses reunions informatives a diferents nuclis, aplegant centenars de militants. I, a falta d'una alternativa impulsada pel rovirisme, cada vegada sembla més clar que Junqueras avança amb pas ferm per guanyar la batalla interna. Per tot això, Rovira i companyia han decidit passar definitivament a l'atac (tot i que el manifest contra Junqueras ja va ser un atac descarat) per frenar l'auge intern de l'expresident, titllant-lo de mentider i egoista. Veurem què ens ofereix aquest serial que encara té molts capítols per oferir-nos.

➡️ Política

Més notícies: