Muntatge amb un primer pla d'Alicia Tomás somrient i una imatge amb una samarreta de 'Fuera Islamismo'
POLÍTICA

Una ONG catalana denuncia una regidora de Vox per demanar l'expulsió de l'islamisme

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme demana 'la fi de la impunitat' per a Alicia Tomás pels seus 'constants missatges d'odi, xenofòbia i islamofòbia'

Unitat Contra el Feixisme i el Racisme (UCFR) és una plataforma d'entitats socials que tenen com a missió combatre el racisme a Catalunya. Tot i que va néixer el 2010 com a reacció a l'aparició de Plataforma per Catalunya, els darrers anys ha centrat la seva activitat en la lluita contra Vox. L'entrada d'aquest partit a molts ajuntaments catalans, el maig de l'any passat, ha intensificat la campanya antivox.

Especialment a Terrassa, on la formació va obtenir tres regidors i és especialment vehement contra la immigració il·legal i la islamització. Ara, UCFR ha assenyalat públicament la regidora Alicia Tomás per demanar l'expulsió de l'islamisme. Demanen que se li apliqui l'Ordenança municipal d'igualtat de tracte i no discriminació, malgrat que l'islamisme és ara mateix una de les amenaces principals de la seguretat a Europa i al món.

La regidora de Vox va pujar una foto seva a les xarxes socials amb una samarreta on es pot llegir el missatge fora islamisme. UCFR ha reaccionat demanant a la Policia Municipal i als Mossos d'Esquadra que la denunciïn sobre la base de l'ordenança de bases de convivència democràtica a Terrassa. La iniciativa ha causat indignació entre molts, que no entenen com es pot confondre l'islamisme amb una religió i el combat amb la islamofòbia.

UCFR sembla tenir comptes pendents amb Alicia Tomás, perquè demanen “la fi de la seva impunitat pels constants missatges d'odi, xenofòbia i islamofòbia”. Demanen fins i tot a la fiscalia que actuï per frenar qui “vol dinamitar la convivència i la cohesió social”. Apel·len als límits de la llibertat d'expressió “quan es vulnera la intimitat, l'honor, o s'incita a l'odi, la xenofòbia i el racisme”.

Crítiques a les xarxes socials

La denúncia de l'oenagé ha causat indignació a les xarxes, on afirmen que criticar el lema “fora islamisme” és el mateix que abraçar o legitimar l'islamisme. Defensen la regidora, i un missatge que “reflecteix la preocupació de molts veïns per la delinqüència i l'islamisme radical instal·lat als barris”. També recorden UCFR que l'islamisme és incompatible amb els valors occidentals.

“Igualtat de tracte?”, es pregunten, “aquesta gent no respecta les dones, algú ens ha de defensar i poques dones tan valentes com Alicia Tomás i Sílvia Orriols per denunciar el que està passant”. Diuen que els veritables feixistes són els islamistes, que volen imposar la llei de xaria a occident, i l'esquerra que els fa el joc. “Molta sort als jutjats”, sentencia un comentari.

➡️ Política

Més notícies: