Uniforme d'un agent dels Mossos d'Esquadra amb la paraula "POLÍCIA" i quatre quadrats vermells.
POLÍTICA

Esclata la polèmica per la inclusió forçada de dones als Mossos d'Esquadra

El 44% dels nous agents són dones. Fa uns mesos, 84 homes es van quedar sense plaça per culpa de les quotes per sexe

La imposició de quotes de dones a les proves d'accés als Mossos d'Esquadra per "feminitzar el cos" torna a estar a l'ull de l'huracà. Fa uns mesos, ja hi va haver molta polèmica. Aquesta política d'inclusió forçada va deixar un total de 84 homes sense plaça de sergent, tot i haver obtingut millors notes que moltes dones (que sí que van aconseguir la plaça) a les proves per accedir al càrrec.

Ara, la controvèrsia ha tornat a aparèixer després de conèixer-se que el 44% dels 850 nous agents dels Mossos d'Esquadra són dones. La Generalitat s'ha felicitat per aquesta xifra. És la promoció més "paritària, inclusiva i moderna", celebraven les autoritats després de convertir els Mossos al cos policial de tot l'estat amb més dones.

Mossos d'Esquandra graduant-se

Com ja va passar amb les polèmiques oposicions a sergent, això ha generat malestar dins del cos. Ha obert la caixa dels trons el compte d'Instagram anomenat Territori Mossos. Assenyalen que la cúpula destaca que el fet que el 44% de nous agents siguin dones “és una xifra històrica i per descomptat que ho és: una xifra històricament forçada”.

A partir d'aquesta publicació, Territori Mossos va rebre diversos comentaris d'aspirants i agents de Mossos donant la seva opinió o bé explicant el seu cas. En la majoria es pot apreciar els problemes que pot generar el fet que hi hagi gent sense vocació que opti a una plaça. "Això afecta la seguretat dels mateixos treballadors públics i de la societat", alertava un usuari.

"Com que mossa sento vergonya de la quantitat de noies que estan entrant amb zero vocació de servei. Ho visc dia a dia. Jo, que al seu dia vaig haver d'entrar com una més sense importar si era home o dona, veig aberrant la reserva de places. És com si ens insultessin i ens diguessin 'mira, com que sou noies, us ho posem més fàcil'. I encara hi ha gent que ho veuen com quelcom positiu", diu una altra usuària.

Una altra esclatava dient “no a la reserva de places. Infinitat de comentaris de companyes que diuen que han entrat només per les condicions que tenen els Mossos respecte a la maternitat, que quan acabin les pràctiques es quedaran embarassades, demanaran una oficina i, com no, una reducció de jornada. Finalment, qui quedarà al carrer? Les dones continuaran sense tenir visibilitat”.

➡️ Política

Més notícies: