Foto de quatre agents del dispositiu policial dels Mossos a Sant Feliu de Llobregat d'esquena
POLÍTICA

Detectors de metall: la idea que s'estén a Catalunya per l'auge d'apunyalaments

Barcelona i altres municipis catalans intenten avançar-se a aquest nou i preocupant problema d'inseguretat

Fa pocs mesos, el protagonisme en matèria de seguretat el tenia la multireincidència. Ara, en canvi, i de manera més preocupant, ho tenen els apunyalaments. En aquest sentit, els últims dies han estat molt negatius, amb diversos apunyalaments a les icòniques festes del barri de Gràcia.

Això preocupa les autoritats municipals, que, alhora, no volen generar alarmisme. El motiu és que les festes de la Mercè són imminents i la Copa Amèrica ja està en marxa.

Segons l'alcalde Collboni, “estem preocupats per un fet que ja avís que no permetrem que es normalitzi, portar armes blanques especialment quan hi ha grans esdeveniments o festes. És un problema que ja s'ha avisat des de mossos que va creixent darrers anys”

Primer pla de Jaume Collboni, candidat del PSC a l'alcaldia de Barcelona

Per aquest motiu - i davant de les constants advertències dels Mossos - l'Ajuntament pretén reforçar la seguretat amb detectors de metalls. I és que, a més que la inseguretat és una d'aquelles coses que s'emporten els governs per endavant, episodis d'apunyalaments en grans esdeveniments serien una enorme taca a la imatge de Barcelona.

Ara com ara, el PSC mostra certa contundència des del consistori. El veritable repte, però, el tindrà el president Illa a la Generalitat.

No només és Barcelona

Aquesta situació no és exclusiva de Barcelona. Per contra, preocupa a altres parts de Catalunya.

El poble d'Alcarràs -que dona nom a la pel·lícula-, situat a la província de Lleida, també es vol avançar als esdeveniments i instal·larà un detector de metalls a les seves festes, que comencen dimecres vinent, 28 d'agost.

Així ho va decidir la reunió entre els diferents actors involucrats en la gestió de la inseguretat. Entre ells, l'empresa contractada, els Mossos d'Esquadra, la policia municipal o els encarregats dels punts liles, entre altres.

Així mateix, hi haurà un desplegament informatiu per part de les autoritats municipals perquè els veïns i els visitants tinguin situats els diferents serveis d'emergència.

Encara que siguin avenços necessaris en matèria de seguretat, no deixa de resultar decebedor que les festes municipals hagin de conviure amb aquesta classe de mesures.

➡️ Política

Més notícies: