Raquel Sans, portaveu d'ERC, en una roda de premsa a la seu del partit
POLÍTICA

'Educar en valors de sostenibilitat és tan important com saber de matemàtiques'

La portaveu d'ERC assegura en xarxes que cal ensenyar la igualtat tant com les llengües i rep centenars de comentaris de molts usuaris en contra


L'informe PISA ha posat l'educació de Catalunya al centre del debat. Els resultats desastrosos dels alumnes catalans posen una vegada més en entredit el model educatiu i les excuses de la Generalitat. Primer es va parlar d'un sobre representació dels alumnes immigrants i després es van atribuir a la "pobresa infantil i a la segregació escolar". Per sort, les dades són les dades i més enllà d'arguments queda clar que el model actual és un fracàs i cal un canvi.

Irene Rigau, consellera d'Educació d'Artur Mas el 2010, assenyalava que part del problema era apostar per parlar del feminisme, el canvi climàtic o la sostenibilitat en hores lectives. Segons Rigau, s'han anat traient hores de llengua, de matemàtiques per aprofundir en altres aspectes i l'alumnat català resulta ara ser el que pitjors competències bàsiques té d'Espanya.

No entrarem a valorar la figura d'Irene Rigau, consellera del Govern de les retallades, però és cert que ha obert un meló d'aquells que no agraden a alguns. Trencar el que és políticament correcte -i encara més si és una cosa woke- és vist per a l'esquerra catalana com a sacrilegi. Però, com passa amb tants altres àmbits, molts ciutadans fa temps que estan farts de determinades imposicions.

Aquests dies ho hem tornat a comprovar. La portaveu d'ERC, Raquel Sans, entrava amb tot a Twitter per criticar Irene Rigau: "Educar en els valors de la igualtat o la sostenibilitat és tan important com saber de llengües i matemàtiques. Quin tipus de futur volem per als nostres fills filles Menysprear-ho és política com també ho és retallar en educació", assegurava.

Per a Esquerra, doncs, l'escola ha d'ensenyar tanta llengua com valors, tantes matemàtiques com igualtat. Tot i que el nivell dels nostres alumnes sigui el pitjor d'Espanya, encara que arribin a la universitat menys preparats que mai. Com calia esperar, les respostes a aquesta publicació de Raquel Sans demostren que molts ciutadans ja no poden més.

Els comentaris no es fan esperar

"Tot a l'escola no hi cap i hem de prioritzar. Ningú escolta els professors i els equips directius". "La comprensió lectora és l'eina que permetrà als nens formar una pròpia visió en sostenibilitat i igualtat. Sense comprensió lectora, ànims." "Els valors ja els transmetrem els pares que cadascú té els seus i no vull que li ensenyis els teus, mentre jo he d'ensenyar-lo a llegir el meu fill.".

"Eduquen els pares i la família amb valors i educació. L'escola és un lloc d'aprenentatge de coneixement acadèmic i respecte per la cultura i els mestres". "Els valors s'han de donar a casa i a l'escola les matèries de ciències, matemàtiques i llengües, deixeu-vos ja de tanta xorrada bonista". "Per això tenim el Pisa que tenim. El meu fill s'haurà de guanyar la vida afiliant-se a un Partit".

Alguna cosa està canviant a la societat catalana, que comença a trencar el motlle del que és políticament correcte. I les dades com les de l'informe Pisa demostren que hi ha motius de sobres per al cansament.

➡️ Política

Més notícies: