Muntatge d'un veí de Calella i les piragües arribades a l'illa d'El Hierro
POLÍTICA

El discurs d'un veí de Calella sobre la immigració que s'està fent viral

Jordi Martí, veí de Calella, ha parlat a Ràdio Calella Televisió sobre la immigració: 'No podem empadronar tothom'

Calella fa diverses setmanes que és protagonista pel debat que s'ha obert sobre la multireincidència i la inseguretat a Catalunya. Després d'un incendi provocat per una banda reincident que va posar fi a la vida d'una persona a Calella (Barcelona), el seu alcalde, Marc Buch, ha demanat l'expulsió d'aquests delinqüents.

Aquesta situació d'inseguretat a Catalunya, ha desembocat en un debat sobre immigració i racisme. Ara, les declaracions que ha fet Jordi Martí, un veí de Calella, a Ràdio Calella Televisió, s'han fet virals.

Les xarxes es posicionen al debat sobre la immigració

Aquest veí de Calella ha analitzat la situació i ha parlat sobre els empadronaments i sobre el volum de població i de pobresa del municipi.

“No podem empadronar tothom. Jo sempre dic el mateix: Tu tens un dinar per a cinc persones i en van deu. Bé, vam repartir. Però si demà et venen cinquanta i després trenta-quatre mil. I arriba un moment que no pots passar aquí. Alguna cosa cal controlar”, apunta Martí.

El veí de Calella, assegura que no va en contra de la gent, però considera que s'han de donar altres sortides. “No podem atendre tothom, és impossible, perquè no tenim capacitat, perquè el que estem fent és crear més pobresa encara amb els que hi ha i els que arriben. Parlar-ne no és racisme”, explicava Jordi Martí a Ràdio Calella Televisió.

Aquest discurs ha aixecat moltes opinions a X, abans Twitter, i totes apunten a la mateixa direcció: l'arribada desmesurada d'immigrants col·lapsa molts municipis de Catalunya. La majoria d'usuaris de X, asseguren que cal una major organització i posar ordre per resoldre el problema i poder ajudar els que arribin i els que ja hi resideixen.

Comentaris de X al discurs sobre immigració d'un veí de Calella

El problema es crea després de l'anomenada “crisi de les piragües”, en què moltes persones provinents d'Àfrica arribaven en aquest tipus d'embarcacions a l'illa del Hierro (Illes Canàries). I és que el 2023 Espanya ha acollit gairebé 53.000 immigrants irregulars, un 80% més que l'any anterior. De tots aquests immigrants, Catalunya n'ha acollit gairebé 37.000, és a dir, gairebé un 70%.

Aquesta situació sumada a la pobresa en què s'està sumant el país fan que la situació d'inestabilitat creixi a Catalunya, cosa que fa que la delinqüència també continuï augmentant.

➡️ Política

Més notícies: