Muntatge amb un primer pla de Pere Aragonès amb cara seriosa i de fonde una cua d'immigrants il·legals arribats a les Canàries
POLÍTICA

ERC assegura que és una necessitat continuar acollint menors no acompanyats

El diputat Jordi Salvador defensa que no és només una qüestió humanitària, sinó una oportunitat

Mentre que a Europa tots els països van assumint el fracàs de la política de braços oberts, a Catalunya ERC insisteix en la necessitat de continuar acollint. L'últim a marcar la línia a seguir ha estat el diputat d'Esquerra al Congrés, Jordi Salvador: "A Catalunya volem rebre i rebem els menors migrants sols que es juguen la vida fugint de la misèria i la guerra", ha afirmat.

Jordi Salvador ha defensat la posició del seu partit a la comissió de Joventut i Infància al Congrés dels Diputats. Segons ha dit, Catalunya no és terra d'arribada, com les Canàries, però sí “una comunitat de destinació”. En aquest sentit, ha reafirmat la voluntat de continuar acollint, però ha demanat més recursos.

El mateix diputat ha penjat la seva intervenció a la xarxa social X, i li han plogut les crítiques. No n'hi ha per menys, ja que el debat migratori s'ha convertit en un dels temes més calents a Catalunya. La política migratòria del Govern cada vegada genera més rebuig, malgrat l'afany d'ERC a continuar defensant la seva posició.

Les dades i el discurs de Jordi Salvador

Jordi Salvador ha recordat a la comissió que “a Catalunya en aquests moments estem atenent més de 6.000 joves sols”. Ho fan a través de la Direcció General dAtenció a la Infància i lAdolescència (DGAIA), de la Generalitat. El diputat va donar més dades sobre l'arribada de menors no acompanyats a Catalunya.

El 2023 van arribar 2.313 menors no acompanyats procedents de “les allaus que van tenir lloc a diferents parts de l'Estat”. El 2024, segons dades ofertes pel mateix Salvador, estan arribant una mitjana de deu al dia. Tot seguit, va reafirmar el compromís del Govern d'ERC a Catalunya de continuar sent “solidaris”.

“Per nosaltres no és només un tema humanitari rebre gent que fuig de la misèria, de les guerres, sinó que és una obligació moral, una obligació ètica com a país i com a persones. Alhora és una oportunitat per als llocs on van. Són gent jove i gent que té moltes possibilitats”, ha dit el diputat.

El Govern demana més recursos a l'Estat

El diputat ha reiterat que “no és només un tema de consciència, sinó de necessitat, atesa la baixa natalitat que tenim”. Per això ha afirmat la voluntat de continuar acollint menors no acompanyats, però alhora ha demanat més recursos a l'Estat. Una cosa que ja va reclamar el president de la Generalitat, Pere Aragonès.

En tot cas, les paraules de Jordi Salvador han generat molt de rebuig a les xarxes socials. “No fugen de les guerres, els estan facturant els pares perquè els cuidem nosaltres”, li han contestat al diputat. Aquest ha respost que és una “resposta xenòfoba de manual” i que “per sort a Catalunya sou una minoria”.

També li han dit que “si són menors cal tornar-los a les seves famílies” perquè “si jo tinc fills n'he de responsabilitzar”. I el diputat ha replicat que “no et vulguis trobar mai en una pastera a alta mar jugant-te la vida”. També ha acusat els identitaris catalans de ser com Vox però en català.

➡️ Política

Més notícies: