Muntatge d'un incendi a Callela i dels equips d'emergències al carrer
POLÍTICA

Alliberen els delinqüents reincidents de Calella i provoquen una altra baralla als 3 dies

L'alcalde de Calella, Marc Buch, ha denunciat la situació públicament i ha assegurat que la situació genera molta inseguretat al municipi


Dissabte a la tarda tres persones eren detingudes després d'incendiar un pis a Calella i atacar la policia. Els detinguts formen part d'un grup de delinqüents habituals que ja acumulen fins a 260 detencions.

Aquests fets van ser denunciats per Marc Buch, l'alcalde de Calella, que va exigir l'aplicació de mesures per posar fi a aquesta situació.

Primer pla de Marc Buch amb un lleuger somriure. De fons, una imatge amb colors blaus i roses

El govern municipal de Calella, format per Junts i PSC, va demanar ajuda al Departament d'Interior i a la Fiscalia a finals del novembre passat.

Ara, només quatre dies després de la detenció, Marc Buch ha tornat a fer acte de presència a les xarxes per continuar denunciant aquest problema. I és que dos dels tres detinguts dissabte passat han estat posats en llibertat.

No contents amb la seva llibertat, hores més tard, la policia intervenia en una baralla en què tots dos estaven implicats. En un missatge escrit per Buch a X, abans Twitter, l'alcalde era contundent amb aquest tema:

“Tres multireincidents detinguts per incendiar un habitatge i atacar la policia. Tres dies després, dos surten en llibertat. Hores després, la policia intervé en una baralla on participen tots dos. Ells impunes; nosaltres indefensos. Si la llei ho permet, s'ha de canviar”, explicava Buch.

El tercer dels detinguts, es troba encara a la presó preventiva.

La violència de carrer preocupa l'alcalde de Calella

El 2 de desembre, l'edifici Holiday, a Calella, es va declarar un incendi. Tres persones d'un grup de delinqüents habituals van ser els autors d'aquest acte.

Fins al lloc dels fets s'han desplaçat cinc dotacions de Bombers, sis patrulles de Mossos d'Esquadra i tres de Policia Local.

Pel que sembla, quan la policia va arribar al lloc dels fets, va haver d'enfrontar-se amb aquest grup de vàndals que anaven armats amb bats de beisbol i matxets.

Aquestes situacions, tal com ha declarat diverses vegades Marc Buch, aquesta situació de violència extrema als carrers de Calella, provoca molta inseguretat entre els veïns del municipi.

Ara, després de la llibertat de dos dels tres vàndals, la situació ha portat l'alcalde a parlar sense embuts sobre la violenta situació de la seva ciutat.

➡️ Política

Més notícies: