Pla general del cordó policial davant del carrer Ferraz de Madrid i al davant, milers de manifestants amb banderes espanyoles i pancartes contra Pedro Sánchez i l'amnistia
POLÍTICA

Madrid, desbordada per protestar contra l'amnistia en una altra nit amb incidents

Milers de persones surten als carrers per mostrar el rebuig a les intencions de Pedro Sánchez


Un dia més, Madrid s'ha omplert de gent per protestar contra la futura Llei d'Amnistia que Pedro Sánchez vol pactar amb ERC i Junts per Catalunya. Ha estat la nit amb més manifestants als carrers madrilenys. De fet, en alguns moments hi ha hagut diverses marxes i concentracions simultànies: a Ferraz, a Gran Via, a Neptuno o al Congrés dels Diputats.

Les protestes multitudinàries han finalitzat amb incidents quan un grup reduït de manifestants i la policia s'han enfrontat. Hi ha hagut càrregues, diversos ferits i, almenys, una dona detinguda. Així ho hem viscut a E-Notícies, amb aquest especial minut a minut:

22:54

Finalitza aquí la cobertura d'E-Notícies de les protestes a Madrid contra Pedro Sánchez i les intencions del PSOE de pactar l'amnistia amb ERC i Junts. Milers de persones han desbordat la capital d'Espanya en diverses manifestacions espontànies. Al final de la nit, hi ha hagut incidents entre un grup reduït de manifestants i la policia. Hi ha hagut diversos ferits i, com a mínim, una persona detinguda.

22:46

Més imatges d'incidents a la manifestació antiamnistia:

22:43

Pedro Sánchez es pronuncia sobre la manifestació d'avui amb un dard al PP ia Vox:

22:41

Les imatges de televisió mostren la detenció duna dona. Es desconeix si hi ha més arrestats de moment.

22:35

Més imatges dels incidents entre la policia i alguns manifestants:

22:26

Així s'ha viscut la càrrega policial des de dins la manifestació:

22:24

Oviedo i Saragossa, altres de les ciutats on hi ha hagut protestes contra Pedro Sánchez:

22:21

Diversos periodistes informen que hi hauria, almenys, tres ferits de diversa consideració després de les càrregues policials.

22:19

Un grup reduït de manifestants s'enfronta a la policia, mentre que alguns dels milers de persones que s'han concentrat a la seu del PSOE s'estan dispersant.

22:17

El col·lectiu Revuelta, que ha organitzat algunes de les protestes d'aquests dies, reivindica el fet de manifestar-se pacíficament:

22:10

El periodista Iker Jiménez assegura que hi ha ferits després de les càrregues policials. Ambient caldejat a Ferraz a les protestes contra l'amnistia:

22:06

Imatges de les càrregues policials a la primera línia de la manifestació:

22:00

Comencen els incidents a Ferraz. Manifestants han tallat la línia de tanques i la policia comença a carregar contra alguns. Testimonis asseguren que s'ha llançat gas pebre.

21:57

Els carrers propers a Ferraz segueixen plens de manifestants que protesten contra l'amnistia. Mentrestant, la policia continua protegint la seu del PSOE:

21:46

Pablo Iglesias aprofita per criticar la policia:

21:41

Crits de "A Moncloa!" a la concentració contra l'amnistia. De moment, milers de persones segueixen als carrers propers a la seu del PSOE a Ferraz:

21:30

Espectacular imatge des d'un balcó de les protestes a Ferraz contra Pedro Sánchez:

21:27

Milers de persones segueixen concentrades als carrers propers a la seu del PSOE a Ferraz davant l'atenta mirada d'un fort dispositiu policial:

21:17

Logronyo, altres de les ciutats on hi ha protestes contra la futura Llei d'Amnistia:

21:15

A Almeria també hi ha una concentració multitudinària contra Pedro Sánchez:

21:10

Els carrers propers a la seu del PSOE a Ferraz segueixen plens de gent demanant la dimissió de Pedro Sánchez:

21:05

Vox recolza la manifestació a Ferraz mentre apel·la a "manifestar-se pacíficament". "Cap acte violent no compta amb el nostre suport", afirma Pepa Millán, portaveu al Congrés del partit d'Abascal.

20:56

Es confirma que la manifestació que va tallar Gran Via es dirigeix novament a Ferraz, seu del PSOE a Madrid. Allà, hi segueixen milers de persones concentrades per protestar contra l'amnistia:

20:53

Després que Pedro Sánchez acusés de "reaccionaris" els manifestants de Ferraz, avui milers de persones han sortit als carrers per protestar contra la futura Llei d'Amnistia:

20:49

Milers de manifestants es concentren a Ferraz mentre una altra marxa segueix recorrent diversos carrers de Madrid:

20:45

La manifestació espontània que estava al Congrés es mou en direcció Ferraz i la Moncloa, encara no és clar el destí de la nova marxa:

20:31

La policia ha impedit als manifestants arribar a les portes del Congrés. Ara la marxa es mou per dirigir-se a una altra localització de Madrid que, ara com ara, es desconeix.

20:26

Transcorre sense incidents la protesta als voltants del Congrés dels Diputats. Crits de "Policia, uneix-te", "Puigdemont a presó" i "que et voti Txapote", entre d'altres, dels manifestants que es manifesten pacíficament:

20:22

Mentre moltíssims manifestants han anat a protestar al Congrés dels Diputats, la seu del PSOE a Ferraz segueix plena de gent que mostra el seu rebuig a les intencions de Pedro Sánchez de pactar amb ERC i Junts:

20:19

Els manifestants que han abandonat Ferraz ja han arribat al Congrés dels Diputats. Allà s'han assegut a terra per evitar que el ministeri de l'Interior tingui motius per ordenar càrregues policials.

20:16

Recordem que ara mateix hi ha dues protestes simultànies a Madrid: una concentració a Ferraz i una manifestació que s'ha dirigit al Congrés dels Diputats.

20:12

Les càrregues policials d'ahir han provocat que la manifestació sigui la més multitudinària dels últims dies:

20:06

La manifestació de Gran Via es dirigeix al Congrés dels Diputats:

20:04

Com dèiem, molts manifestants també recorren la Gran Via de Madrid per protestar contra l'amnistia que Pedro Sánchez vol concedir als polítics del procés:

20:02

Milers de manifestants ja són a Ferraz, on hi ha un fort dispositiu policial. Centenars de ciutadans també recorren Gran Via protestant contra l'amnistia

19:52

Així de plens estaven els carrers propers a Ferraz a les 19.45h:

19:49

Manifestants de totes les edats a la protesta contra l'amnistia a Ferraz

19:45

Crits de "Puigdemont a presó", "aquesta és la joventut d'Espanya", "unitat nacional" i "Sánchez traidor" a la protesta secundada per milers de ciutadans

19:42

Milers de persones ja són a Ferraz per protestar contra Pedro Sánchez i l'amnistia als polítics del procés. Fort dispositiu policial per protegir la seu del PSOE.

19:37

Diversos influencers, com Daniel Esteve de Desokupa, han animat els seus seguidors a manifestar-se.

19:33

Vox anima la gent a manifestar-se "pacíficament" davant de la seu del PSOE a Ferraz

19:31

Des de les 19h, una hora abans de l'inici de la convocatòria, ja hi havia manifestants a prop de la seu del PSOE

➡️ Política

Més notícies: