Dos agents de Policia antiavalots atura un manifestant al carrer Ferraz, davant de la seu del PSOE a Madrid, mentre dos agents més i diversos periodistes miren l'escena
POLÍTICA

La policia assenyala un alt càrrec del PSOE pel que va passar dilluns a Ferraz

Els sindicats policials assenyalen d'"inaudita" l'actuació policial a Ferraz


Estan sent dies convulsos, especialment a Madrid, a causa de les manifestacions organitzades a pocs metres de la seu central del PSOE. On s'han concentrat centenars de manifestants per protestar contra l'amnistia que negocien els socialistes amb l'independentisme.

La protesta d'aquest dilluns davant de la seu del PSOE al carrer Ferraz de la capital espanyola, va ser l'escenari d'una manifestació en contra de les intencions del líder socialista de perdonar els polítics del procés.

Els agents crítics amb l'actuació policial

La concentració va acabar amb tres manifestants detinguts i dos agents de la Policia Nacional ferits lleus. Tal com informa l'ABC, fonts de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP), descriuen l'ordre de llançar gasos lacrimògens contra els manifestants com una actuació "inaudita".

"Ni tan sols en enfrontaments molt durs, com els provocats per la vaga del metall a Cadis, se'ns va permetre utilitzar aquest material", afirmen diversos policies experimentats en aquestes unitats al medi esmentat anteriorment.

Per intentar contenir els manifestants, 3.800 segons la delegació del govern, els agents van utilitzar un gas innocu, primer, i gas lacrimogen, després, amb les últimes càrregues. Una ordre que, segons descriuen fonts de les Unitats d'Intervenció Policial (UIP), va ser del tot desproporcionada.

Qui va donar aquesta ordre?

Aquesta és la pregunta que tothom es fa. Qui va ordenar als agents de policia que llancessin gasos lacrimògens? Doncs bé, tal com assegura l'ABC, segons fonts consultades pel mateix mitjà, tot apunta que l'origen del mandat va venir des de la Delegació del Govern de Madrid.

Tot i això, hi ha qui considera que només tenia potestat per ordenar el llançament d'aquests gasos contra els grups d'ultres, el coordinador del dispositiu davant la preocupació que poguessin superar el cordó de seguretat.

Davant d'aquests fets, el Sindicat Unificat de Policia (SUP) demana a la Delegació del Govern de Madrid que obri una investigació. "Volem advertir el Govern que no utilitzi la policia com un instrument polític".

Per part seva, Jupol ha demanat el cessament o la dimissió del delegat del Govern.

➡️ Política

Més notícies: