Carles Riera de la CUP intervenint al Parlament amb altres diputats de la CUP per darrere mostrant una bandera estelada i una altra de Palestina
POLÍTICA

La CUP proposa una 'farmacèutica pública' a Catalunya i li plouen les crítiques

La formació anticapitalista aprofita la situació de la multinacional catalana Grífols per proposar una farmacèutica pública

Després de la caiguda a la borsa de la multinacional farmacèutica Grífols, la CUP s'ha pronunciat. I ho ha fet per demanar la creació d'una farmacèutica pública. “Amb la salut no es fa negoci”, diuen des de la formació anticapitalista.

Grífols s'enfonsa a la borsa

Aquesta setmana el tema ha anat d'empreses. Van ser els de Junts els primers a parlar de l'assumpte i ho van fer per demanar sancions a les empreses. Sancions a les mateixes companyies que van fugir de Catalunya el 2017 quan precisament ells governaven.

Una de les poques empreses que es va mantenir a Catalunya va ser Grífols. Multinacional farmacèutica, Grífols ha estat un dels estendards de la indústria catalana. Però aquesta mateixa setmana va ser acusada per un fons d'inversió baixista de maquillar els comptes, cosa que ha precipitat la caiguda a la borsa.

La CUP és coneguda pels seus posicionaments anticapitalistes i, en general, contra el mercat. Fa poc, van parlar que perquè hi hagués salut mental calia “abolir el capitalisme”.

La CUP i Grífols: muntar una farmacèutica pública

No sorprèn que des dels plantejaments anticapitalistes la CUP s'hagi pronunciat críticament sobre la situació de Grífols. Segons un missatge que han publicat a xarxes, la solució passa per controlar el mercat farmacèutic:

Aquesta proposta no ha convençut els usuaris, que han negat la més gran. Diuen que alguna cosa pública no ha de funcionar millor i, de fet, és probable que vagi pitjor. Alguns carregaven contra la CUP dient que una farmacèutica pública només serviria per “endollar cupaires sense feina”.

➡️ Política

Més notícies: