Muntatge del Logo de McDonalds i un tuit de la CUP
POLÍTICA

La CUP, ara contra McDonald's per la seva 'complicitat'

Conviden a fer un boicot a la cadena de menjar ràpid per ser còmplices del 'genocidi palestí'

La formació anticapitalista continua perseguint molins que semblen gegants i ara ataca McDonald's. Denuncien una convenció de directius de la companyia a Barcelona i relacionen aquest esdeveniment amb la guerra a Gaza. La formació cerca visibilitat per a una cita electoral que se'ls presenta més incerta que mai.

L'avançament electoral els ha agafat amb el partit més aviat desestructurat. Entre acusacions i lluites internes, el procés de refundació del partit –el Procés Garbí– no s'ha pogut consumar. Fins ara sembla que la seva estratègia política passa per reafirmar-se en la seva lluita abstracta contra el capitalisme. El que ha passat amb McDonald's n'és un altre exemple.

Hamburgueses i genocidi

“McDonald's ha aterrat a Barcelona per una convenció amb més de 15.000 directius”. Amb aquestes paraules, la CUP anunciava a través de xarxes socials el que podria passar pel titular d'una notícia. Però tot seguit han tret la llum els seus temes estrella. “Un bon moment per deixar-els-hi clar el nostre rebuig davant la seva complicitat amb el genocidi palestí”.

Tuir de la CUP contra Mcdonald's

Amb aquestes paraules, la CUP convida a un dels tants boicots que es fan contra companyies i persones que, segons el parer de la CUP i altres organitzacions, participen del “genocidi palestí”. Els exemples han estat constants. Fa uns mesos es va acusar l'equip de futbol de Girona de ser també còmplices amb el genocidi.

En qualsevol cas, la vinculació de la guerra a Gaza amb gairebé qualsevol tema és habitual per part de l'esquerra antisistema. La setmana passada, per exemple, la CUP treia una bandera palestina en una manifestació per la sanitat pública a Catalunya.

A més de crítiques molt irades a la seva complaença amb Palestina, alguns usuaris s'han pres amb humor aquesta publicació de la CUP. Algun, per exemple, convidava la CUP a aprofitar aquesta ocasió per menjar-se un Big Mac perquè “serà l'únic que us menjareu el 12-M”.

➡️ Política

Més notícies: