La CUP defensa la sanitat pública amb una bandera de Palestina
La formació anticapitalista li retreu a Aragonès la seva política sanitària i ho fa amb una bandera palestina
La guerra a la Franja de Gaza s'ha convertit en el julivert de gairebé totes les salses. Sobretot d'aquelles preparades per formacions d'esquerres. Sense que hi hagi cap raó en especial, les referències a la guerra i la presència de banderes palestines són ja habituals. Tot i que es parli de la sanitat a Catalunya o de qualsevol altre tema.
La CUP i Palestina
La CUP també ha de fer campanya. En el seu cas, però, es dirigeix a un votant molt concret i ni de bon tros pot aspirar ja a la transversalitat. Després de tants anys, la CUP ha sedimentat un discurs molt marcat i molt estricte que ja és al seu ocàs electoral.
Això és el que explica que gran part del discurs de la CUP sigui o una apel·lació crítica al capitalisme o una juxtaposició de temes. El que ha passat en la seva manifestació per la sanitat n'és un bon exemple. Tot i tractar sobre els serveis públics catalans, no ha faltat una bandera de Palestina.
El compte de La Catalunya Woke, el podcast d'E-Notícies que està aconseguint un gran èxit, ha fet referència a aquest esdeveniment amb el seu habitual to irònic. “Tothom sap que per defensar la sanitat pública catalana cal una bandera palestina”:
El cas és que ni el mateix missatge de la CUP en xarxes socials sembla tenir cap relació amb la causa palestina o amb el fet de portar una bandera. “Aragonès va començar la legislatura dient que enfortiria els serveis públics i hem acabat sense internalitzar cap dels serveis compromesos, ni revertir tancaments, amb la sanitat més desmantellada i amb més mobilitzacions de la història”.
Això és el que explica que la majoria de respostes a les xarxes hagin mostrat incomprensió. “Què té a veure aquesta bandera?”, preguntaven la majoria dels usuaris. “Enteneu per què desapareixereu el proper 12 de maig?”, deien altres.
Més notícies: