Manifestació de la CUP per sanitat amb la bandera de Palestina
POLÍTICA

La CUP defensa la sanitat pública amb una bandera de Palestina

La formació anticapitalista li retreu a Aragonès la seva política sanitària i ho fa amb una bandera palestina

La guerra a la Franja de Gaza s'ha convertit en el julivert de gairebé totes les salses. Sobretot d'aquelles preparades per formacions d'esquerres. Sense que hi hagi cap raó en especial, les referències a la guerra i la presència de banderes palestines són ja habituals. Tot i que es parli de la sanitat a Catalunya o de qualsevol altre tema.

La CUP i Palestina

La CUP també ha de fer campanya. En el seu cas, però, es dirigeix a un votant molt concret i ni de bon tros pot aspirar ja a la transversalitat. Després de tants anys, la CUP ha sedimentat un discurs molt marcat i molt estricte que ja és al seu ocàs electoral.

Això és el que explica que gran part del discurs de la CUP sigui o una apel·lació crítica al capitalisme o una juxtaposició de temes. El que ha passat en la seva manifestació per la sanitat n'és un bon exemple. Tot i tractar sobre els serveis públics catalans, no ha faltat una bandera de Palestina.

El compte de La Catalunya Woke, el podcast d'E-Notícies que està aconseguint un gran èxit, ha fet referència a aquest esdeveniment amb el seu habitual to irònic. “Tothom sap que per defensar la sanitat pública catalana cal una bandera palestina”:

Tuit de la Catalunya Woke sobre la manifestació de la CUP

El cas és que ni el mateix missatge de la CUP en xarxes socials sembla tenir cap relació amb la causa palestina o amb el fet de portar una bandera. “Aragonès va començar la legislatura dient que enfortiria els serveis públics i hem acabat sense internalitzar cap dels serveis compromesos, ni revertir tancaments, amb la sanitat més desmantellada i amb més mobilitzacions de la història”.

Això és el que explica que la majoria de respostes a les xarxes hagin mostrat incomprensió. “Què té a veure aquesta bandera?”, preguntaven la majoria dels usuaris. “Enteneu per què desapareixereu el proper 12 de maig?”, deien altres.

➡️ Política

Més notícies: