Muntatge de Sílvia Orriols i un tuit contra el Casal La Metxa de RIpoll
POLÍTICA

El sindicat anarquista CGT amenaça Sílvia Orriols i ella els planta cara

L'alcaldessa de Ripoll insisteix que plegarà de l'Ajuntament quan els veïns la deixin de votar

El maig passat es desfermava una polèmica a la localitat de Ripoll. El casal popular 'La Metxa' va explicar que l'Ajuntament els havia informat del tancament del seu local. Segons el consistori, el casal no havia solucionat una sèrie de requeriments administratius.

Donat el perfil polític d'Orriols, aquesta polèmica va adquirir tints ideològics.

Pels membres del casal, la decisió de l'Ajuntament amagava “un objectiu concret: eliminar la dissidència política a Ripoll”. Davant d'això, la batllessa Orriols va insistir que el casal, senzillament, no tenia autorització municipal per exercir com a bar, entre altres faltes administratives.

Sílvia Orriols asseguda amb les mans creuades damunt la taula mentre parla

I aquesta setmana, el casal ha tornat a compartir un comunicat en què insisteix en la seva postura. Segons expliquen, darrere de les raons administratives s'hi amaga la intenció de “reprimir les veus que s'alcen contra la intolerància”. Així mateix, són sancions per “atacar” els que estan “en contra de les polítiques racistes i xenòfobes de l'ajuntament”.

La novetat d'aquest comunicat és que els membres del casal criden a expulsar Orriols de l'Ajuntament de Ripoll. “Ja n'hi ha prou amb excuses, cal treure Aliança Catalana del govern municipal”, diuen:

Crida antifeixista

Aquesta situació ha despertat altres integrants de l'ecosistema antifeixista català. El sindicat anarquista GCT ha donat suport al casal La Metxa i ha fet una trucada antifeixista. “A cada poble, a cada barri, una barricada contra el feixisme!”.

Així mateix, la GCT ha aprofitat l'ocasió per dirigir-se a la batllessa amb el mateix to amenaçador. “Sílvia Orriols, ens tindràs al davant. Desitjaràs haver plegat abans”, diuen des d'aquest sindicat.

Per part seva, l'alcaldessa de Ripoll s'ha mantingut en la seva postura i ha insistit que en tot cas seran els veïns els que la treguin o no del consistori. “Plegaré quan m'ho ordenin els ripollesos a les urnes, no quan tingui a davant quatre arreplegats”:

Els seguidors d'Orriols han reaccionat de manera positiva a aquest missatge de l'alcaldessa. Són molts els que han condemnat aquestes actituds amenaçadores dels grups antifeixistes. Entre altres raons, perquè Orriols és batllessa perquè així ha estat elegida pels veïns de Ripoll.

De passada, alguns insistien en la perillosa banalització que es fa del feixisme i del nazisme. “Avui, massa gent diu 'nazisme', 'feixisme', banalitzant els termes, i amb una manca de respecte evident cap a les víctimes”, deia un usuari.

➡️ Política

Més notícies: