Plànol curt de Roger Torrent amb rostre seriós i mirant cap a un costat
POLÍTICA

El conseller de treball que mai no ha treballat fora de la política

Roger Torrent supervisa el Treball i les Empreses de Catalunya des de la seva nul·la experiència professional a l'àmbit privat


Un dels fenòmens aparellats a la massificació de la política és la indústria política. És a dir, que els partits siguin, a més dels actors més importants en una democràcia, agències de col·locació. Els exemples són abundants i alguns polèmics, com el cas de les germanes Vergés.

Després, hi ha casos que, per les seves particularitats, freguen la incongruència en els termes. Com el cas del conseller Torrent, una de les cares més visibles d'ERC i del processisme. El conseller d'Empresa i Treball no ha estat mai a l'empresa ni ha treballat fora de la política. Un cas no gaire diferent del del seu cap directe, el president Aragonès.

Plànol curt de Roger Torrent i Pere Aragonès somrients durant una reunió sobre la cimera de la sequera, al Palau de la Generalitat, el 31 de març del 2023, a Barcelona

Un altre dels habituals

El conseller Torrent va començar de regidor del seu poble el 1999 i fins avui. Un any abans de debutar a l'erari públic es va afiliar a les joventuts d'ERC. Als anys successius va alternar entre l'oposició al consistori, alcalde, diputat a la Diputació de Girona i càrrecs orgànics d'ERC.

El 2012 debuta com a diputat al Parlament i es passa els anys més intensos del procés dins de la maquinària. S'exerceix en portaveus, comissions, ponències i ens similars fins que, el 2018, es converteix en president del Parlament de Catalunya. Precoç ell, ha estat el president del Parlament més jove de la història.

Aleshores, la seva funció es movia en l'àmbit de “cosir la societat” catalana després del referèndum del 2017 i el subsegüent article 155. Mentre la cosia, va renovar la seva acta de diputat el 2021 i li va passar el càrrec de president a Laura Borràs, que políticament sembla que és a punt de passar a millor vida.

Tota aquesta successió de moquetes el condueix el 2021 a ser nomenat conseller d'Empresa i Treball. Ara ha quedat fora de les llistes per al dotze de maig. Encara sí, ja forma part de l'ecosistema polític i, segons el president Aragonès, és “molt bon conseller” i hi compta amb ell una altra vegada.

➡️ Política

Més notícies: