Muntatge amb fotos de Núria i Alba Vergés

POLÍTICA

El pare de Núria i Alba Vergés defensa el sou de les seves filles a Twitter

Alba va percebre l'any passat més de 105.000 euros com a vicepresidenta del Parlament, i la seva germana 90.000 per un càrrec sobre cures i organització del temps

Tot i les nombroses crisis a què s'ha enfrontat al Govern, no es pot negar l'habilitat d'ERC a l'hora de repartir càrrecs i sous entre els seus. Fa un mes E-Notícies va treure el cas de Núria Vergés, germana de la vicepresidenta del Parlament, Alba Vergés. La Núria ostenta un càrrec a la Conselleria d'Igualtat i Feminismes que encapçala Tània Verge, amb un sou de 90.000 euros anuals.

La cosa pren encara més interès si ens fixem en el càrrec, perquè la Núria és Directora General de Cures, Organització del Temps i Equitat en els treballs. La seva funció és vetllar pel bon ús del temps amb perspectiva de gènere. Entre les tasques que se li assignen hi ha definir i dissenyar eines formatives i metodologies sobre el seu camp, i impulsar polítiques d'organització del temps per a la conciliació personal, familiar i laboral.

Primer pla de la vicepresidenta primera del Parlament de Catalunya

Núria Vergés va arribar al càrrec el 2021, quan la seva germana Alba, exconsellera de Sanitat, va ser nomenada vicepresidenta del Parlament. Ella va percebre l'any passat més de 105.000 euros, despeses i dietes a part. El cas de les germanes Vergés ha causat indignació, però el seu pare, Josep Maria, ha sortit al pas de les crítiques defensant el sou de les seves filles.

El pare de les germanes Vergés surt a defensar-les

Una publicació al compte de Twitter La Catalunya Woke, a col·lació del cas de les germanes Vergés, ha causat tota mena de reaccions. “Un cas més d'endollisme descarat a ERC, i n'hi ha centenars”, comenta un usuari. “Hem d'acabar una vegada per totes amb tot això, amb polítics inútils amb sous totalment fora de mercat” es queixa un altre.

Captura de pantalla de Twitter

Aquest és el to de les crítiques, que posen l'accent a l'endollisme d'amics i familiars als alts càrrecs de l'administració pública. Quan un internauta es pregunta de què és directora Núria, i afirma que el càrrec és un “poti-poti”, el seu pare l'anomena “ignorant”. També diu a un altre que s'informa quan es pregunta retòricament de què treballaven abans i quants diners guanyaven.

El pare de la Núria i l'Alba contesta un altre usuari de Twitter amb un “informa't millor abans de parlar”. És clar que a més d'haver aconseguit la conciliació familiar somiada, els Vergés toleren malament les crítiques. Josep Maria és algú força actiu a les xarxes socials i, com s'ha demostrat, surt en defensa de les seves filles sempre que l'ocasió ho requereix.

➡️ Política

Més notícies: