Primer pla de Laura Borràs amb una mirada trista
POLÍTICA

Carles Puigdemont confirma la caiguda als inferns de Laura Borràs

La confecció de les llistes enterrarà definitivament la lluita interna de Junts amb el sector de Laura Borràs

Els partits han de lliurar dues guerres: la interna i l'externa. I ho han de fer harmònicament perquè cap de les dues desestabilitzi l'altra. És per això que tenen la mateixa duresa amb altres partits que amb els seus membres. En el cas d'aquests darrers, la duresa és fins i tot més despietada. Per a un partit, l'ordre intern és un requisit de funcionament.

I Junts (per Catalunya i per Puigdemont) no n'és una excepció. Qualsevol que segueixi la política catalana està al corrent que Junts ha lliurat una guerra interna entre dos sectors. Un – en teoria – més possibilista, pragmàtic i encapçalat per Turull i un altre – també en teoria – partidari de la unilateralitat i encapçalat per Laura Borràs.

Jordi Turull envoltat de Laura Borràs i Carles Puigdemont

Per part seva, l'expresident Puigdemont no s'ha mullat. Però, encara que no ho hagi verbalitzat, sembla que està clarament alienat amb el sector presumptament pragmàtic de Turull. Les llistes al Parlament seran la confirmació. I tot apunta que, a més, seran una circumstància perfecta per acabar la guerra amb Borràs.

Gràcies pels serveis prestats

Que Laura Borràs encara estigui al pont de comandament és només figuració. Tot i que una sentència judicial li impedeix presentar-se, el cas és que gairebé cap dels seus aliats dins del partit seran a les llistes. Cristina Casol està fora de foc i Aurora Madaula gairebé també, Alonso-Cuevillas ha marxat de la política i només queda Francesc de Dalmases.

D'altra banda, les llistes estan força estretes i la competència és ferotge. A més, Puigdemont compensa la càrrega política de les llistes amb figures independents com Anna Navarro. Amb aquest panorama, cal esperar que el sector Borràs es dilueixi definitivament i es posi fi a aquesta guerra de desgast. Tot depèn dels resultats del dotze de maig.

Carles Puigdemont parlant des d'un faristol de color blau amb una bandera catalana de fons

El que és clar és que l'expresident ha optat per una estratègia electoral personalista. Per això, el partit depèn totalment de la seva voluntat, encara que gran part de la intendència està delegada en figures com Batet o Turull.

Per la resta, sonen els noms habituals de Josep Rius, Jaume Giró, Joan Canadell, Lluís Puig, etc. En aquest sentit, no és inversemblant que Puigdemont ressusciti Jaume Giró per - com ha fet amb Anna Navarro - donar-li un perfil més sòlid a les llistes.

➡️ Política

Més notícies: