Muntatge de fotos de primer pla de David Cid i Ada Colau amb rostre seriós i, de fons, un tweet amb el contingut borrós
POLÍTICA

Els Comuns surten escaldats de les xarxes després del seu darrer tuit oportunista

Intenten guanyar visibilitat i la gent s'adona: 'És normal que sistemàticament ens tracteu d'imbècils?'

Els Comuns tenen un problema de relat. Des que van patir la patacada electoral al 12M - van signar el pitjor resultat de la seva història -, els Comuns encadenen una contradicció darrere l'altra. Començant pel Hard Rock, que ara ja no sembla una línia vermella per investir Salvador Illa. Una cosa amb què Pablo Iglesias (i Podemos en general) fan sang amb la vista posada a les europees.

La seva última incongruència va ser amb la desfilada de Louis Vuitton al Park Güell. Després de l'esdeveniment, els Comuns de Barcelona van dir que demanarien explicacions a l'Ajuntament i a l'empresa pública B:SM. Però un usuari de X va revelar que els mateixos membres de BComú que demanaven les explicacions eren consellers d'aquesta empresa pública, de manera que es demanaven explicacions a ells mateixos.

Triplet de contradiccions

I ara, amb la seva darrera publicació a les xarxes, els Comuns tornen a ser assenyalats per les seves incongruències. En aquesta ocasió, el protagonista ha estat David Cid, diputat dels Comuns al Parlament. Amb aquest missatge, Cid intentava aprofitar-se de la polèmica sobre el mal funcionament dels trens a Catalunya:

Igual que li va passar a Gabriel Rufián fa uns dies parlant d'Israel, a David Cid li han traït les notes de la comunitat. Es tracta d'aquesta informació que els usuaris consideren útils per contextualitzar un missatge. I què s'ha contextualitzat del missatge de Cid?

Doncs una evidència: que el seu partit, Sumar, forma part del Gobierno central, és a dir, del govern a qui reclamen “Trens dignes ja!”. Novament, els Comuns es demanen explicacions a ells mateixos.

Això ha provocat una onada de comentaris, molts d'ells irònics. Com el d'Antonio Baños, que deia això a Cid: “Quin departament t'agradaria més, David? Un que puguis viatjar? Un per fer contactes? Bé, ja ens dius”. Tot i que el comentari més habitual ha estat el que els retreu la seva hipocresia: “Que sou part del Gobierno! De veritat és normal que sistemàticament ens tracteu d'imbècils?”.

➡️ Política

Més notícies: