Muntatge amb fotos de personatges

POLÍTICA

Pablo Iglesias furga en la ferida dels Comuns a Catalunya assenyalant la contradicció

Jaume Asens diu ara que no hi ha línies vermelles amb el Hard Rock per fer president Illa

L'esquerra està patint especialment les conseqüències del panorama convuls a Catalunya. No només ERC, que en un parell de mesos ha perdut el govern i 178.500 vots, sinó també els Comuns, a qui molts responsabilitzen de la dissolució del govern i l'ascens de la dreta.

Cal recordar que els de Jéssica Albiach van bloquejar l'aprovació dels pressupostos per la negativa d'ERC i el PSC de renunciar al macroprojecte del Hard Rock. Una decisió insòlita que va portar Pere Aragonès a dissoldre el govern i convocar eleccions anticipades.

El resultat va ser una forta reculada de les esquerres i l'auge del PSC (defensor del Hard Rock), del PP i de Vox.

Pablo Iglesias despulla els Comuns

Pablo Iglesias ha estat el darrer a assenyalar la flagrant contradicció dels Comuns a Catalunya amb una demolidora afirmació: “Fes caure el govern català pel Hard Rock, tens el pitjor resultat electoral de la teva història a Catalunya i ara el Hard Rock ja no és una línia vermella i demanes butaca al Govern d'Illa”.

Així ho ha afirmat a les seves xarxes socials compartint les declaracions de Jaume Asens, on diu que no hi ha línies vermelles. El candidat de Comuns Sumar a les europees ha dit a la cadena Ser que les línies vermelles són “una mala pràctica”, i que “pots anar amb exigències” però que “els programes no són inamovibles”. En aquest sentit, s'ha mostrat convençut que hi haurà un acord perquè Salvador Illa en sigui president.

Pèrdua de credibilitat

Molts catalans ja van assenyalar la contradicció dels Comuns quan l'endemà de les eleccions van buscar una entesa amb el PSC. Ara, les declaracions de Jaume Asens destapen la caixa dels trons. Molts es pregunten avui per què ara no hi ha línies vermelles quan al mes de març sí que n'hi va haver.

Alguns comentaris a les xarxes socials mostren l'enuig general amb els Comuns: “Tota la moguda per tornar a la casella de sortida amb menys fitxes, molt intel·ligent no sembla, però tampoc es pot esperar gaire més quan només es busca escalfar la butaca”.

“Que trist veure com estan acabant”, diu un altre, i assenyalen Ada Colau i Jaume Asens com a cervells de l'estratègia. “Una mostra més que la integració parasitària entre Comuns i Sumar té com a únic objectiu la consecució de butaques per als seus dirigents, i Jaume Asens n'és un dels principals exponents”, apunten.

Enuig monumental a ERC

Qui també ha reaccionat ha estat el senador d'ERC Joan Queralt, afirmant que "és una constant a Catalunya tant a l'ajuntament com a la Generalitat, res amb Esquerra quan cal recolzar realment". El seu lament expressa el ressentiment d'ERC amb els Comuns, a qui responsabilitzen de la caiguda del Govern Aragonès. Una distància cada vegada més gran entre republicans i comuns, que complica la majoria progressista per a Salvador Illa.

➡️ Política

Més notícies: